دکتر علیرضا موسویان با اشاره به اینکه پس از سن 20 سالگی ، تغییر کمی در توده معدنی استخوان تا زمان یائسگی در زنان رخ می دهد، خاطر نشان کرد: در مردان از دست دادن توده استخوانی کندتر و خطی تر است ، اما مردان نیز با افزایش سن دچار پوکی استخوان می شوند.

 

وی اظهار کرد: خطر پوکی استخوان پس از 50 سالگی بطور قابل توجهی افزایش می یابد به گونه ای که  پوکی استخوان یک مشکل بهداشتی رو به رشد در بسیاری از کشورهای جهان است و 30 درصد زنان و 8 درصد مردان  در این گروه سنی را تحت تاثیر قرار می دهد.

دکتر موسویان تصریح کرد:  به حداکثر رساندن توده استخوانی ممکن است نقش مهمی در کاهش خطر شکستگی در کودکان و همچنین افراد مسن داشته باشد در حالی که به  اوج رساندن  توده استخوانی  تا حد زیادی به عوامل ژنتیکی بستگی دارد ، عوامل دیگری  همچون افزایش فعالیت بدنی و کاهش مواجهه با عوامل خطر مانند سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل و همچنین تغذیه مناسب در این امر نقش دارد.

وی با بیان اینکه  مصرف کافی کلسیم و پروتئین در رژیم غذایی برای دستیابی به حداکثر توده استخوانی در طول رشد اسکلتی و جلوگیری از تحلیل استخوان در افراد مسن ضروری است، اظهار کرد:باید توجه داشت کلسیم، فسفات و ویتامین D برای ساختار و عملکرد طبیعی استخوان ضروری است، علاوه براین  پروتئین، کالری و سایر ریز مغذی ها نیز در تکامل و حفظ استخوان نقش دارند که  لبنیات با دارا بودن تمامی این ترکیبات ماده غذایی بسیار مفید و ضروری برای پیشگیری از پوکی استخوان است.

وی با بیان اینکه هزینه های مراقبت های بهداشتی پوکی استخوان قابل توجه است، اظهار کرد:  در بررسی اثرات مصرف محصولات لبنی در چندین شرایط پزشکی، مصرف مقادیر توصیه شده محصولات لبنی در ایالات متحده باعث صرفه جویی 5 ساله (محدود به هزینه های مراقبت های بهداشتی) 209 میلیارد دلاری می شود.

دکتر موسویان با اشاره به اینکه از این مقدار، 14 میلیارد دلار مربوط به صرفه جویی در هزینه های مراقبت های بهداشتی برای پوکی استخوان (محدود به درمان شکستگی) است، بیان کرد:  یک مطالعه اخیر نشان می دهد که  به ویژه برای فرانسه، هلند و سوئد، بار اجتماعی شکستگی های لگن مرتبط با مصرف کم کلسیم بسیار قابل توجه است اما می توان  هزینه شکستگی ها را با بهبود مصرف لبنیات کاهش دهد ، که این هزینه در حدود 129 میلیون یورو در فرانسه و 34 میلیون یورو در سوئد محاسبه شده است.