غوره و آب آن، از جمله موادي هستند كه علاوه بر مصرف آنها به عنوان چاشني غذا در آشها، خورشها و خوراكها، خواص بسياري مانند عطشزدايي، صفرابري و كاهش قند و كلسترول خون دارند.
برخی از غذاها هستند که به دلیل استفاده فراوان حبوبات در آنها میتوانند بروز برخی بیماریها را در انسان دوچندان کنند اما این نوع از آش میتواند دستگاه گوارش و کبد را پاکسازی کند.
حمید محمدی متخصص طب سنتی گفت: آش از غذاهای سنتی ایران است و انواع مختلفی دارد آش رشته سرد است و تحمل آن برای معدههای ضعیف سخت است علائمی چون ترش کردن و نفخ را به همراه دارد. آش برنج آسان است و اکثر افراد میتوانند از آن استفاده کنند. آش جو برای افراد گرم مزاج است و غذایی مناسب محسوب میشود.
وی افزود: آش آبغوره یک نوع آشی است که کبد و دستگاه گوارش را پاکسازی میکند همچنین میتوان از این آش هفتهای یکبار استفاده کرد و سلامت خود را بیمه نمود. بهتر است این آش همراه با نان مصرف نشود.