آیا درباره خواص بادام هندی برای زنان میدانستید؟ بادام هندی بومی برزیل است، ولی در حال حاضر در بسیاری از نقاط مختلف دنیا کاشته میشود.
این آجیل تاثیر مثبتی بر سلامتی بانوان داشته و فواید بی نظیری مثل بهبود سلامت قلب، بهبود خلق و خو، حفظ سلامت استخوان ها، تنظیم سطح قند خون در بارداری، رشد مطلوب جنین در بارداری، تقویت سیستم ایمنی و… دارد.
در این مقاله به بررسی ۱۰ مورد از فواید بادام هندی که همه بانوان باید درباره آن بدانند آورده شده است.
ارزش غذایی بادام هندی
هر ۱۰۰ گرم بادام هندی حاوی مقادیر زیر میباشد:
انرژی: ۵۵۳ کیلوکالری
چربی کل: ۴۴ گرم
کربوهیدرات: ۳۰ گرم (فیبر خوراکی: ۳.۳ گرم، قند: ۶ گرم)
پروتئین: ۱۸ گرم
پتاسیم: ۶۶۰ میلی گرم
سدیم: ۱۲ میلی گرم
منیزیم: ۲۹۲ میلی گرم
کلسیم: ۳۷ میلی گرم
آهن: ۶.۷ میلی گرم
کلسترول: ۰ میلی گرم
حال به بررسی مزایای بادام هندی بر سلامت بانوان میپردازیم:
بهبود خلق و خو
یکی از خواص بادام هندی برای زنان این است که حاوی اسید آمینهای به نام تریپتوفان است که بدن برای تولید هورمون سروتونین از آن استفاده میکند. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که در تنظیم خلق و خو، کاهش اضطراب، تنظیم اشتها و افزایش تمرکز موثر است.
خوردن بادام هندی موجب کاهش علائم اضطراب و افسردگی شده و میتواند در کاهش علائم خلقی ناشی از سندرم پیش از قاعدگی و عدم تعادل هورمونی مفید واقع شود.
رشد مطلوب جنین در دوران بارداری
بادام هندی سرشار از مواد مغذی بسیاری مثل اسیدهای چرب غیر اشباع، آنتی اکسیدان، ویتامینهای مختلف، پروتئین و عناصر معدنی مختلفی مثل مس، کلسیم، پتاسیم، روی و… است که همگی با رشد مطلوب جنین ارتباط دارند. اسیدهای چرب موجود در بادام هندی، بر تشکیل و رشد شبکیه چشم جنین موثرند و موجب رشد بهتر مغز او نیز میشوند.
مس موجود در بادام هندی به شکل کیری سیستم قلب و عروق و همچنین سیستم اسکلتی و عصبی جنین کمک میکند. مصرف پروتئین موجب یک بارداری سالم در بانوان خواهد شد و وجود آن در رژیم غذایی مادران باردار به خصوص در سه ماهه سوم بارداری ضروریست. پروتئین حتی پس از زایمان علاوه بر تولید بیشتر شیر مادر، پروتئین شیر را نیز افزایش میدهد.
بهبود سلامت قلب
مطالعات نشان داده است که ریسک مرگ ناشی از بیماریهای قلبی در زنان بیشتر از مردان است. به همین دلیل داشتن رژیم غذایی مفید برای سلامت قلب، بسیار مهم است. بادام هندی میتواند موجب سلامت قلب و رگهای شما شود.
در این آجیل عنصر مهم منیزیم وجود دارد که به ارتجاعی شدن عروق خونی و کاهش ریسک ابتلا به فشارخون بالا کمک میکند. میزان کلسترول بادام هندی ۰ است و همه این موارد به نوبه خود میتوانند در سلامت قلب موثر باشند.
تنظیم سطح قند خون در بارداری
قند بارداری یکی از بیماریهای شایع در این دوران است که در افراد دارای اضافه وزن بیشتر بوده، اما معمولا پس از اتمام دوران بارداری رفع میشود. باید بدانید همه مادران باردار ممکن است در معرض ابتلا به این بیماری باشند! بنابراین مصرف مواد غذایی که ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش میدهند، ضروری است.
یکی از خواص بادام هندی این است که مواد مغذی موجود در آن به تعادل سطح قند خون کمک کند. چربیهای سالم و پروتئین موجود در بادام هندی موجب کاهش جذب قند در بدن میشود. فیبر موجود در آن نیز از افزایش سطح قند خون جلوگیری میکند.
بادام هندی دارای شاخص گلیسمی پایینی است که آن را به یک خوراکی کاملا سالم در دوران بارداری تبدیل میکند. اگر در دوران بارداری هستید برای مصرف این آجیل با پزشک خود مشورت کنید.
تقویت سیستم ایمنی
بادام هندی حاوی دو ماده معدنی مهم به نام مس و روی است که هر دو در تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن موثرند. مس و روی برای تولید گلبولهای سفید که به مبارزه با باکتری و عفونتها میپردازند؛ ضروری هستند. روی دارای عملکرد آنتی اکسیدانی بوده و به تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک میکند.
بادام هندی حاوی ویتامین C و E نیز میباشد که هر دو بر عملکرد بهتر سیستم ایمنی تاثیر مثبت دارند. در دوران بارداری به دلیل حضور جنین در بدن مادر، بسیاری از قسمتهای سیستم ایمنی سرکوب میشوند به همین منظور مصرف بادام هندی برای افزایش کارایی آن ضروری است.
کمک به کاهش وزن
بادام هندی سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب سالم است که در کاهش وزن موثرند. پروتئین موجود در بادام به افزایش سوخت و ساز بدن کمک میکند و اسیدهای چرب سالم نیز موجب ایجاد احساس سیری و حتی چربی سوزی میشوند.
فیبر موجود در این آجیل نیز موجب احساس سیری شده و از مصرف کالری بیشتر در طول روز جلوگیری میکند و همین موارد مانع از افزایش وزن در بانوان میشوند.
سلامت پوست و مو
یکی از مهمترین خواستهی بانوان سلامت پوست و موهایشان است. از مهمترین خواص بادام هندی برای زنان کمک به سلامت پوست و مو میباشد. این آجیل حاوی روی است که به رشد مطلوب مو کمک میکند. مس موجود در این آجیل مانع از ریزش مو شده و ریشه مو را تقویت میکند.
مس با افزایش تولید ملانین از سفیدی زود رس مو جلوگیری کرده و موجب بهبود تولید کلاژن و الاستین میشود. کلاژن و الاستین نوعی پروتئین ساختاری هستند که به پوست خاصیت ارتجاعی میدهند؛ بنابراین مصرف بادام هندی موجب شادابی و طراوت پوست شما خواهد شد. بادام هندی سرشار از سلنیوم است که در کاهش شوره سر تاثیر بسزایی دارد.
کمک به سلامت استخوانها
اکثر زنان در معرض ابتلا به بیماریهای استخوانی مثل پوکی استخوان و آرتریت هستند. یکی از خواص بادام هندی برای زنان، کمک به سلامتی استخوانها به دلیل داشتن کلسیم، مس و منیزیم است. بادام هندی حاوی مقادیر مناسب کلسیم است که برای سلامت استخوان ضروریست.
مس به حفظ تراکم استخوان و پیشگیری از پوکی و شکستگی استخوان لگن کمک میکند. دریافت مقدار کافی منیزیم نیز ارتباط مستقیمی با افزایش تراکم استخوان و کاهش ریسک ابتلا به پوکی استخوان در بانوان یائسه دارد. منیزیم در جذب بهتر کلسیم و ویتامین دی در بدن نیز موثر است.
کاهش التهابات
بادام هندی یک خوراکی مفید برای کاهش التهابات بدن است. علت این خاصیت وجود روی در این آجیل میباشد. این ماده معدنی به کاهش تولید سیتوکینهای التهابی کمک میکند و در درمان بیماریهایی مثل آرتریت موثر است. افزایش التهابات در دوران بارداری میتواند سبب رشد غیر طبیعی مغز و افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای روانی در کودکان شود.
کاهش ریسک ابتلا به کم خونی
یکی از بیماریهای شایع در جامعه که در بانوان به دلیل قاعدگی و زایمان بیشتر دیده میشود؛ کم خونی ناشی از فقر آهن است. یکی از خواص بادام هندی برای زنان کمک به درمان این مشکل به دلیل غنی بودن از آهن و ویتامین C است. آهن یک ماده اساسی در تولید گلبولهای قرمز است و ویتامین C نیز منجر به جذب بهتر آهن در بدن میشود.
بانوان باید چند عدد بادام هندی در روز مصرف کنند؟
پاسخ این سوال به کالری مورد نیاز یک زن در روز بستگی دارد. اما پزشکان توصیه کرده اند که روزانه حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم آجیل مصرف کنید. شما میتوانید بادام هندی را به تنهایی مصرف کنید و یا از آن در دسر، شیرینی و سالادها استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله در باره ۱۰ مورد از خواص بادام هندی برای زنان صحبت کردیم. این آجیل فواید مختلفی برای بانوان دارد؛ از بهبود خلق و خو تا کمک به کاهش وزن! اگر به دنبال یک میان وعده سالم و خوشمزه هستید ما به شما بادام هندی را پیشنهاد میکنیم.
دقت کنید که زیاده روی در مصرف یک خوراکی در افزایش تاثیر مثبت آن نه تنها فایدهای ندارد، بلکه موجب عوارض گوارشی و اصافه وزن خواهد شد. پس در مصرف این آجیل خوشمزه اعتدال را رعایت کنید.