دکتر حسین معصومی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با اشاره به اینکه وبا یک بیماری اسهالی حاد است که به وسیله باکتری ویبریوکلرا ایجاد می‌شود، بر اهمیت رعایت توصیه‌های بهداشتی تأکید کرد. او ویژگی‌های این بیماری را شامل شروع ناگهانی اسهال آبکی، بدون درد و همراه با تهوع و استفراغ در مراحل اولیه بیان کرد.

 

 

وی افزود: وقوع بیماری وبا با توجه به آب و هوای متنوع ایران در تمام فصول سال ممکن است، اما بیشترین موارد بیماری از اوایل تابستان تا اواخر آبان بروز می ‌کند.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان تاکید کرد: در صورت عدم مراجعه بیماران مبتلا به وبا جهت درمان، به ویژه در موارد شدید بیماری، ممکن است در عرض چند ساعت منجر به کم ‌آبی شدید و حتی مرگ بیمار شود.

معصومی ادامه داد: انتقال بیماری وبا از راه مدفوعی- دهانی بوده و از طریق مصرف آب یا غذایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم توسط مدفوع یا استفراغ بیماران مبتلا به وبا آلوده شده است، ایجاد می ‌شود.

وی با تاکید بر جدی گرفتن توصیه‌ های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا و انتقال بیماری وبا، گفت: از آب آشامیدنی سالم جهت آشامیدن، شستشو و تهیه غذا استفاده کنید و از مصرف آب ‌های غیر مطمئن (چشمه، رودخانه، برکه و چاه) خودداری کنید.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، بر شستشو و ضدعفونی کامل سبزیجات خام و میوه‌ ها قبل از مصرف، شستشوی دست‌ ها قبل از تهیه و مصرف غذا و پس از استفاده از سرویس بهداشتی با آب و صابون، خودداری از مصرف یخ‌ هایی که از سالم بودن آن مطمئن نیستید و خنک کردن آب با قراردادن بطری در کنار یخ تاکید کرد.

دکتر معصومی در ادامه، گفت: از مصرف مواد غذایی که در خارج از یخچال نگهداری می‌ شوند و یا در محل ‌های غیر بهداشتی تهیه و عرضه می‌ شوند، خودداری کرده و غذاها را به طور کامل بپزید.

وی بر مصرف غذاهای پخته‌ شده در اسرع وقت، نگهداری باقیمانده غذا در یخچال و یا در دمای کمتر از ۴ درجه سانتیگراد و داغ کردن کامل در موقع مصرف مجدد تاکید و عنوان کرد: جلوگیری از تماس غذاهای پخته شده با مواد غذایی خام، حفظ غذاها از دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات و رعایت اصول بهداشتی و مراجعه سریع به پزشک برای درمان در صورت داشتن علائم گوارشی (اسهال و استفراغ) و پیشگیری از انتقال بیماری به دیگران نیز از جمله توصیه‌ های بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به وباست.