در خیلی از بیماری های دستگاه گوارش مثل بیماری سلیاک، بیماری کرون یا سندروم روده تحریک پذیر، دکتر روده کوچک بیمار را معاینه میکند. این معاینه بطور معمول شامل خوراندن یک مایع حاوی املاح باریوم به بیمار و بعد از آن رادیوگرافی ساده، سی تی اسکن یا سونوگرافی است. با این حال این شیوه محدودیت های خاص خودش را دارد. امروزه پژوهشگران کالج نیویورک شیوه جدیدی را برای معاینه روده کوچک کشف کرده اند.
در این روش ابتدا به بیمار یک محلول خورانده میشود که حاوی ذرات نانو است. این ذرات در درون خود نوعی رنگ به نام naphthalcyanines را نگهداری میکند. اتصال این رنگ به ذرات نانو مانع از جذب آن به توسط دستگاه گوارش میشود. بعد از وارد شدن این ماده به دستگاه گوارش بیمار، پالس های لیزر مادون قرمز به شکم بیمار تابانده میشود. با جذب این اشعه به توسط مولکول های رنگ، این مولکول ها تبدیل به یک ماده با کنتراست عالی میشوند که میتوان آن را با روش توموگرافی فوتوآکوستیک دید.
در آزمایش هایی که با این روش صورت گرفته است دانشمندان توانسته اند حرکات روده کوچک و عبور مواد درون آنرا مطالعه کنند. در این روش نیازی به استفاده از اشعه ایکس نیست و در نتیجه بیمار در معرض مخاطرات آن هم قرار نمیگیرد. انجام این روش همچنین نیازی دستگاه های پیچیده مانند ام ار ای ندارد.
نتایج این مطالعات در مجله Nature Nanotechnology به چاپ رسیده است.
منبع-http://www.iranorthoped.ir
ممنون از شما جالب بود