دکتر هادی فارسیانی اشاره کردند که در ایران تقریباً 80 درصد از مردم و به طور کلی 50 درصد از جمعیت جهان به عفونت با باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده مبتلا هستند. ایشان افزودند که در 80 درصد موارد، این عفونت بدون علامت است، اما در 20 درصد از افرادی که به این عفونت دچار شدهاند، التهاب معده یا گاستریت مشاهده میشود.
وی ادامه داد: کسانی که با سویه های به شدت بیماریزای باکتری آلوده شده اند و نیز افرادی که رژیم غذایی پرادویه یا فست فود و نوشیدنی های گازدار دارند، علائم بالینی بیشتری نسبت به سایر افرادی که این مواد غذایی را کم یا اصلا مصرف نمی کنند، نشان می دهند. همچنین، در برخی افراد سیستم ایمنی بدن به عفونت با هلیکوباکتر پیلوری پاسخی نمی دهد و تعادلی بین باکتری و سیستم ایمنی برقرار میگردد. در اینگونه افراد عفونت با این باکتری بدون علامت خواهد بود. اما برخی در افراد سیستم ایمنی آنها، واکنش شدیدی به عفونت باکتری در معده نشان می دهد و نتیجه این واکنش شدید، بروز التهاب مزمن در بیمار خواهد بود.
وی با بیان اینکه، عدم درمان گاستریت یا التهاب معده، در مواردی بعد از مدتی با زخم های گوارشی مثل زخم اثنی عشر، زخم معده و در موارد شدیدتر سرطان معده همراه است، توصیه کرد: کسانی که علائم بالینی گاستریت یا التهاب معده دارند، به متخصص گوارش مراجعه کنند، تا بعد از انجام تست های تشخیصی و اقدامات درمانی به موقع، از بروز عوارض جدی پیشگیری شود.