getty_rm_photo_of_woman_picking_at_food1

افسردگی و چاقی به طور مستقل از عوامل خطرساز ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند اغلب بیماران افسرده با کاهش وزن علایم بدتری از خودشان نشان می دهند

کسانی که با کاهش وزن دچار کاهش فشار خون می شوند از ابتلا به بیماری های قلبی نیز دور می شوند. با این حال تحقیقات نشان می دهد که کاهش وزن به طور تدریجی فرد را در معرض ابتلا به افسردگی قرار می دهد.

تحقیقات نشان می دهد، در ابتدای کاهش وزن، به دلیل حمایت محیط و تشویق اطرافیان، فرد احساس بهتری دارد اما این موضوع در واقع از اصل کاهش وزن ناشی نمی شود. البته این بدان معنا نیست که کاهش وزن باعث افسردگی می شود.

با این حال کاهش وزن به دور محیطی که فرد را مورد تشویق و حمایت قرار دهد، موجب تغییر در خلق و خو و تاثیرات روانی دیگری می شود. داده های این تحقیقات را موسسه ELSA در انگلستان با مطالعه بر روی بزرگسالان 50 ساله و یا بیشتر، بدست آورده است.
جین واردل، مدیر مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا می گوید: تحقیقات جدید نشان می دهد که 60 درصد از کسانی که اضافه وزن دارند، در تلاش برای کاهش وزن خود هستند. قطعا مزایای این عمل بسیار روشن است و مطالعات ما نیز آن را تایید می کند. اما کسانی که با کاهش وزن دچار کاهش فشار خون می شوند از ابتلا به بیماری های قلبی نیز دور می شوند. با این حال تحقیقات نشان می دهد که کاهش وزن به طور تدریجی فرد را در معرض ابتلا به افسردگی قرار می دهد.
سارا جکسون، محقق این پروژه می گوید: ما نمی خواهیم افرادی را که به دنبال کاهش وزن هستند را دلسرد کنیم و مردم را از مزایای کاهش وزن دور کنیم.
او می افزاید: تبلیغات های زیادی که درباره کاهش وزن صورت می گیرد ممکن است انتظاراتی غیر واقعی در افراد ایجاد کند و به آنها وعده دهد که زندگی آنها فورا تغییر خواهد کرد. اما مردم باید واقع گرا باشند و برای رویارویی با چالش ها آماده شوند.
محققان معتقدند کاهش وزن باید زیر نظر پزشک و روانشناس باشد تا هنگام نیاز از او پشتیبانی بعمل آید. آنها می گویند، برای حمایت از افرادی که اقدام به کاهش وزن می کنند دوستان کافی نیستند و افرادی متخصص باید از آنها حمایت کنند.