غذاهای چینی با تنوع و سابقه بالا و سبک پخت و ویژگیهای منحصربهفردشان یکی از بخشهای مهم فرهنگ این کشور به شمار میروند. از گذشته تا به امروز، انواع غذاهای این کشور، مانند غذاهای چینی زنده بهدلیل داشتن مواد اولیه و شیوه سرو متفاوتشان، برای اکثر افراد جالب و البته عجیب بودهاند. خیلیها دوست دارند برای یک بار هم که شده، خوردن این مدل غذاها را تجربه کنند.
ورمیشل با خون اردک (Duck blood and vermicelli soup)
شاید تصور کنید که سوپ خون اردک و ورمیشل، با توجه اسمش از غذاهای چینی حال بهم زن باشد؛ اما در واقع یکی از محبوبترین غذاهای این تور خارجی محسوب میشود. این سوپ بهخاطر ارزش غذاییاش شهرت یافته و از ورمیشل، خون اردک، گوشت یا آب قلم اردک و انواع سبزیجات تهیه میشود.
ماهی بخارپز (Chinese Steamed Fish)
ماهی بخارپز یک غذاهای چینی خوشمزه و کلاسیک است که در سال نوی چینی و دیگر مناسبتها و جشنها از غذاهای اصلی میز شام محسوب میشود. جالب است بدانید که چینیها این ماهی آبدار و فوقالعاده معطر را نماد خوششانسی میدانند.
سر ماهی بخارپز با فلفل قرمز خردشده (Steamed Fish with Chopped Red Chili)
سر ماهی بخارپز با فلفل قرمز خردشده یکی از غذاهای شناختهشده و سنتی در آشپزی استان هونان است. ترکیب سر ماهی با فلفل قرمز طعم بینظیری ایجاد میکند که علاوه بر خاصبودنش، میتواند به افزایش قدرت و کارایی مغز هم کمک کند.
غاز کبابی (Roasted goose)
یکی از محبوبترین غذاهای چینی ها، غاز کبابی است که هم بین خود مردم چین و هم گردشگران خارجی، طرفداران زیادی دارد. داخل شکم غاز با مواد معطر پر میشود و در نهایت، غذایی ترد و آبدار خواهد شد که طعم لذیذی دارد.
خوراک جوجه کونگ پائو (Kung Pao Chicken)
خوراک جوجه کونگ پائو یکی از معروفترین و بهترین غذاهای چینی به سبک سیچوان است که بین چینیها و خارجیها محبوبیت دارد. مواد اصلی این غذا، مرغ خردشده، فلفل قرمز خشک، خیار و بادام زمینی سرخشده یا بادام هندی است. این غذای اصیل را شما میتوانید در بسیاری از رستورانهای چین پیدا کنید.
دامپلینگ (Dumplings)
دامپلینگ یا همان پیراشکی یکی از محبوبترین انواع غذاهای چینی، خصوصا در شمال کشور است. پیراشکی چینی شامل گوشت چرخکرده و سبزیجات خردشده است که در یک پوست خمیر نازک پیچیده شدهاند. در نهایت، کوفتهها از طریق آبپز کردن، بخارپز یا سرخ کردن، پخته میشوند.
ماپوتوفو (Ma Po Tofu)
سوپ ماپوتوفو با سابقه 100 ساله، نهتنها یک غذای معروف چینی است، بلکه در کشورهایی مانند ژاپن و تایلند هم طرفداران زیادی دارد. این غذای تند و خوشطعم، اولین بار توسط یک پیرزن آبلهرو تهیه شد که نام غذا هم، از او گرفته شده است. «ما» در چینی بهمعنای آبلهرو و «پو» بهمعنای مادربزرگ است.
برنج سرخ شده (Fried Rice)
برنج سرخشده یکی از آسانترین غذاهای چینی است که از سرخ کردن برنج پختهشده و مواد دیگر مانند تخممرغ، سبزیجات، غذاهای دریایی یا گوشت تهیه میشود. گفته میشود که این غذای رایج چینی، هم مورد پسند چینیها و هم خارجیهاست.
شیائولانگ بائو (Xiaolongbao)
این غذا نوعی پیراشکی سنتی چینی است که در جیانگ سو و شانگهای محبوبیت زیادی دارد. این پیراشکی معمولا با موادی مانند گوشت خوک، گوشت گاو، گوشت خرچنگ، میگو، غذاهای دریایی و سبزیجات پر و در یک سبد کوچک بامبو پخته میشود.
رشته فرنگی چنکون (Chen cun rice noodles)
رشته فرنگی چنکون یک غذای ویژه از روستای چن و جزو غذاهای چینی با نودل است که از نوع خاصی رشته فرنگی (نودل) و گوشت گاو تهیه میشود. این نوع رشته فرنگی در مقایسه با نودلهای معمولی، نرمتر، پهنتر و نازکتر است و بهخوبی طعم گوشت گاو و سایر مواد را به خود جذب میکند.
سوپ تند و ترش (Hot and sour soup)
این سوپ معروف و سنتی چینی که از تکههای توفو، انواع قارچهای چینی، شاخههای بامبو، تخممرغ و… تهیه میشود هم یک غذای لذیذ و هم مفید است. این سوپ نهتنها در زمستان باعث گرمشدن بدن میشود، بلکه در تابستان هم میتواند رطوبت و گرمای بیشازحد بدن را دفع کند. این غذا را در تور ویتنام هم میتوانید پیدا کنید.
دیم سام (Dim Sum)
دیم سام یکی از محبوبترین غذاهای کانتونی به شمار میرود که از شهر گوانژو سرچشمه گرفته است. دیم سام در واقع ترکیبی از انواع غذاهای کوچک مانند کوفته، رول، کیک، غذاهای دریایی، دسر و سبزیجات است که طرفداران زیادی، خصوصا در مهمانیها و دورهمیها دارد.
سوپ گیاهی کانتون (Cantonese herbal soup)
یکی از بهترین غذاهای چینی با سبزیجات، سوپ گیاهی کانتون است که خاصیت درمانی دارد. این سوپ ساعتها میجوشد تا مایع آن، کاملا خواص درمانی گیاهان بهکاررفته در پخت سوپ را جذب کند. بسته به هر فصلی، سوپ کانتونی میتواند خاصیت گرمکننده یا خنککننده داشته باشد و از گیاهان مختلفی در پخت آن استفاده شود.
کوفته برنجی شیرین (Sweet rice balls)
یکی از محبوبترین دسرها در چین، کوفته برنجی شیرین است. قسمت بیرونی این دسر بسیار نرم است و با برنج چسبناک تهیه میشود و فیلینگ آن هم شامل کنجد سیاه، شکر و گوشت خوک است. گوشت خوک عطر و طعم بهتری به سایر مواد میدهد.
هات پات (Hot Pot)
هات پات یک غذای بسیار محبوب چینی است که خود شما باید آن را بپزید. در واقع، در حالی که قابلمه حاوی آبگوشت در حال جوشیدن وسط میز قرار دارد، شما باید مواد دلخواهتان را به آن اضافه و بعد از پخت، میل کنید. این مواد مانند انواع سبزیجات، غذاهای دریایی، رشته فرنگی و…، در ظرفهایی در کنار قابلمه وجود دارند تا شما بسته به سلیقه خود، هر کدام را خواستید، به قابلمه اضافه کنید.
بهترین غذاهای چینی از دید مردم کشور چین
تنوع غذایی در چین بسیار بالاست و در راهنمای سفر به چین، یکی از مکانهایی که به آنجا هدایت میشوید رستورانهای چینی هستند. از غذاهای چینی عجیب گرفته تا انواع نودل، سوپها و… . امتحانکردن هر کدام از این غذاها تجربه منحصربهفردی در اختیارتان میگذارد که خالی از لطف نیست؛ اما شاید برایتان سوال باشد که بهترین غذاهای چینی از دید خود مردم کشور چین کداماند و کدام غذا را برای امتحانکردن باید در اولویت قرار دهید. با این حال، غذاهایی مانند خوراک جوجه کونگ پائو، ماپوتوفو، دامپلینگ، اسپرینگ رول، هات پات و غاز کبابی، محبوبیت بیشتری در بین مردم دارند.
غذاهای چینی را حتما در تور مهرپرواز امتحان کنید
یکی از دلایل شناختهشدن چین، غذاهای متنوع و منحصربهفرد آن است که امروزه، برخی از آنها، محبوبیت جهانی هم دارند. غذاهای این کشور، ترکیبی غنی از طعمها، بافت ها و تکنیکهای آشپزی هستند که طی هزاران سال تکامل یافتهاند. بدون شک، امتحانکردن این غذاها، میتواند یکی از تجربیات جالب و متفاوت زندگیتان باشد. حالا چند نمونه از محبوبترین غذاهای چینی را میشناسید تا برای یک بار هم که شده، طعم آنها را در تور چین تجربه کنید.
آژانس هواپیمایی مهرپرواز از سال 1390 در خدمت گردشگران عزیز ایرانی است تا با ارتباطی مؤثر با هتلداران و مدیران گردشگری در نقاط مختلف دنیا، مسیر توریسم را در ایران هموار سازد. پس اگر به دیدن شهرها و کشورهای جدید علاقه دارید و جزء کسانی هستید که همیشه چمدانی حاضروآماده برای سفر دارند، فرصت را از دست ندهید و برای رزرو تورهای خارجی به www.mehrparvaz.com مراجعه کنید.