photos.demandstudios.com_195_126_fotolia_2412613_XS

بوتاکس یک  اسم  تجاری است که از یک سم باکتریایی به اسم  بوتولینوم نوع A گرفته می‌شود. این ماده  باعث بوتولیسم می‌شود، گونه ای مسمومیت معمول، در غذاهای فاسد. البته در  بوتاکس، میزان این سم  خیلی کم و بشکل  کامل است.

بوتاکس در دوز پایین به درون عضلاتتان مخصوصا درقسمت صورت تزریق می‌شود تا آنها را شل کرده و از حالت انقباض و چروکیده خارج کنند. طبق گزارش mayo clinic این عمل باعث نرمی و صافی عضلات و کم شدن چین و چروک می‌شود.

مشکلات محل تزریق

بدلیل اینکه این سم با سوزن وارد عضلاتتان می‌شود، می‌تواند باعث کبودی آن ناحیه گردد. حتی ممکن است دردتان هم بگیرد. این مسئله می‌تواند توسط خود سوزن و یا ماده‌ی بوتاکس ایجاد شود. همچنین سایت اینترنتی Drugs.com می‌گوید ممکن است در محل تزریق، ورم و قرمزی هم دیده شود.

عضلاتی که بوتاکس به آنها تزریق شده احتمال دارد ضعیف یا برعکس عین چوب شوند. این اثرات جانبی که جزو انواع بی اهمیت دسته‌بندی می‌شوند، معمولا موقتی هستند و ظرف چند روز یا یک هفته از بین می‌روند.

پخش شدن سم

بهرحال بوتولینوم نوع A نوعی سم است، پس می‌تواند به اطراف عضله مورد نظر هم گسترش یابد و علائمی ایجاد کند که خاص بوتولیسم هستند. این اثرات جانبی می‌توانند شامل تنگی نفس، دشواری تکلم و صحبت کردن، مشکلات بلع غذا و ضعف عضلاتتان باشند. اینبار، این موارد عوارض جانبی مهمی هستند، پس سریعا آنها را به پزشکتان بگویید.

استرس

وقتی که نخستین تزریق بوتاکس را دریافت می‌کنید، دارو ممکن است کمی شما را عصبی کند. شما ممکن است نگران چیزهایی شوید که درحالت عادی برایتان بی اهمیتند و دلیلی هم برای احساستان ندارید. این یک اثر معمولی داروست و بعد از چند روز از بین می‌رود.

تاری دید

بوتاکس ممکن است مشکلاتی برای بینایی‌تان هم ایجاد کند. بدلیل اینکه بوتاکس اصولا سبب شل شدن عضلات صورت می‌شود، می‌تواند تمرکز دیدتان را بر اجسام دور یا نزدیک یا هر دو مشکل کند. Drugs.com این حالت را بعنوان عارضه‌ای موقتی گزارش می‌کند. همچنین ممکن است چشمانتان بعلت تزریق دارو حساس و خشک شوند.

اثراتی مشابه علائم سرماخوردگی

تزریق بوتاکس می‌تواند عوارض جانبی موقتی ایجاد کند که شبیه علائم آنفولانزا یا یک سرماخوردگی معمولی هستند. مثلا، ممکن است دچار گرفتگی یا آبریزش بینی شوید. احتمال دارد که تب و لرز بگیرید یا سرفه کنید. در صورت ادامه یافتن این علائم تا بیش از چند روز، آنها را به دکتر گزارش کنید.

منبع-http://sorkhabsefidab.com