یک تحقیق هفت ساله بر روی گروهی از بزرگسالان بریتانیایی که روزانه آجیل بدون نمک مصرف می‌کردند، نشان داد که این افراد در مقایسه با کسانی که آجیل نمی‌خوردند، خطر ابتلا به زوال عقل کمتری دارند.

آجیل

مطالعه‌ای جدید می‌گوید که مصرف روزانه یک مشت آجیل بدون نمک خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می‌دهد. به گزارش روزنامه منچسترایونینگ‌نیوز، مصرف روزانه این میان‌وعده، به دلایل مختلف، ازجمله کاهش کلسترول و کاهش التهاب، در برابر بیماری‌ها «نقش محافظتی» دارد.

محققان دانشگاه کاستیا-لامانچا و دانشگاه پورتو داده‌های بیش از ۵۰ هزار شرکت‌کننده در بیوبانک بریتانیا بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ را اساس قرار دادند و در سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ پیگیری و سپس تجزیه و تحلیل کردند.

نتایج این مطالعه، که در مجله «جروساینس» (GeroScience) منتشر شد، حاکی از آن است که مصرف روزانه آجیل در برابر بیماری زوال عقل نقش محافظتی دارد و پژوهش هفت ساله روی تعدادی از بزرگسالان بریتانیایی که روزانه آجیل مصرف می‌کردند در مقایسه با کسانی که آجیل نمی‌خوردند از کاهش خطر ابتلا به زوال عقل خبر داد. البته عوامل دیگر مانند تعادل در سبک زندگی، مشکلات شنوایی، سلامت شخصی یا بیماری‌های مزمن نیز به‌جز مصرف آجیل در میزان کاهش خطر ابتلا به زوال عقل نقش دارند.

به گفته محققان، مصرف یک مشت آجیل بدون نمک، معادل ۳۰ گرم، در روز مزایای بسیاری برای سلامت دارد. این یافته‌ها نتایج «مطالعات سلامت چینی» سنگاپور در سال ۲۰۲۱ را تایید می‌کند که ادعا می‌کرد خوردن آجیل در برابر آسیب‌های شناختی، که علامت هشدار اولیه برای زوال عقل است، ازسلامت ما محافظت می‌کند.

زوال عقل اصطلاحی کلی برای طیف وسیعی از مشکلاتی است که بر عملکرد مغز تاثیر می‌گذارد، که شایع‌ترین آنها آلزایمر است. بیماری زوال عقل معمولا در افراد بالای ۶۵ سال شایع است و در حال حاضر یک میلیون نفر در بریتانیا به آلزایمر مبتلا هستند.