skin-lightening-news-05-5-2013

 طبق گفته متخصصین پوست تعدادی از این لکه ها بعد از دوران بارداری برطرف شده و تعدادی بعد از دوران بارداری همچنان باقی می ماند. هنوز درمان قطعی و کامل برای برطرف شدن این حساسیت وجود ندارد.

لک‌های پوستی گاهی مادرزادی‌اند و گاهی نشانه‌ای از یک مجموعه بیماری(نشانگان) و در بعضی از بیماری‌ها می‌توانند جزوی از بیماری باشند. شایع‌ترین این لک‌ها که خوش‌خیم‌اند و جزوی از بیماری‌ خاصی نیستند، عبارتند از: کک و مک، لنتیگو و ملاسما…

به‌طورکلی نور آفتاب، بارداری و داروهای ضدبارداری از عوامل اصلی تشدید‌کننده لک‌های پوستی هستند.
لنتیگو که مورد بحث ماست دو نوع اصلی دارد؛ ساده (جوانی) و آفتابی(سنی). لنتیگوی نوع دوم (آفتابی یا سنی) به غلط به لک‌های کبدی نیز معروف‌ است، در حالی که هیچ ربطی به بیماری کبدی ندارد.
نوع ساده(جوانی) آن هم در دوران کودکی به وجود می‌آید و ممکن است با خال‌های مسطح اشتباه گرفته شوند. رنگ این لک‌ها قهوه‌ای تا سیاه است و نورخورشید مستعدکننده آنها نیست، در حالی که در ایجاد لنتیگوی آفتابی نورخورشید تاثیر دارد.
درمان لک‌های خوش‌خیم نامبرده در درجه اول پرهیز از عوامل مستعدکننده اصلی شامل نورخورشید و مصرف قرص‌های ضدبارداری است. محافظت از پوست در برابر آفتاب اساس درمان است.
علاوه بر محافظت از پوست در برابر آفتاب، دیگر روش‌های درمانی لک‌های پوستی دارویی و غیردارویی هستند. برای روشن شدن لک‌ها می‌توان از کرم‌های روشن‌کننده هیدروکینون‌دار یا بدون هیدروکینون و کرم‌های لایه‌بردار استفاده کرد.

روش‌های غیردارویی شامل لایه‌برداری شیمیایی(پیلینگ)، کرایوتراپی (سرمادرمانی) برای کک و مک‌ها و لیزرهای کیوسوئیچ، لیزرهای تخریبی و لیزرهای فراکشنال است. روش درمان با توجه به نوع لک‌ها و با صلاحدید پزشک انتخاب می‌شود و هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند