خارش پوست ممکن است در نتیجه یک راش پوستی یا بیماری های دیگر، از قبیل پسوریازیس و یا التهاب پوستی. و یا خارش پوست ممکن است نشانه ای از یک بیماری مانند بیماری کبدی و یا نارسایی کلیه باشد.بسته به علت خارش پوست ممکن است قرمز یا زبر شود و یا تاول بزند
کمک های دراز مدت نیاز به تشخیص و درمان علت خارش پوست. درمان خارش پوست شامل داروها، پانسمان های خیس و نور درمانی. اقدامات مراقبت از خود، از جمله با استفاده از محصولات ضد خارش و گرفتن حمام سرد، می تواند کمک کند
خارش پوست ممکن است نشانهی اولیه سیروز و هپاتیت باشد. در صورت ابتلا به هپاتیت C ، ممکن است نواحی قرمز رنگی در پاها دیده شود. درواقع در یک مطالعه معلوم شد که تقریبا 1200 نفر که خارش شدید طولانیتر از شش هفته داشتند، به یکی از بیمارهای کبدی، آسم، آلرژی یا اگزما مبتلا بودند.
کبد به طور پیوسته، صفرا ترشح میکند، که برای تمیز شدن کبد و جذب چربی غذا از رودهها بسیار مهم است. صفرا در کبد ترشح میشود و از طریق مجاری صفراوی به کیسهی صفرا میریزد و از آنجا به لوزالمعده و رودهی کوچک وارد میشود. وجود مانع در هر جایی در طول مسیر حرکت صفرا، حرکت آن را کند یا متوقف میکند، به این حالت کُلستاسیس گفته میشود و سبب افزایش سطح صفرا در جریان خون میشود که زردی پوست و چشمها، تیرگی ادرار و روشنی مدفوع از علائم آن است. نشانهی دیگر آن خارش گسترده و شدید پوست است. ممانعت از جریان یافتن صفرا ممکن است در اثر بیماری هپاتیت، سیروز، یا عوارض دارویی یا در اثر مشکلات کیسه صفرا نیز باشد.
خارش عمومی و گسترده ناشی از بیماریهای کبدی پیش از دیگر نشانههای کلستاسیس پدیدار میشود. معمولاً خارج شدید است و بیشتر در کف پا و قسمت زیرین پا است و هنگام غروب و شب بدتر میشود. در این نوع خارش هیچگونه علائم اولیه نظیر راش یا زخم مشاهده نمیشود، مگر در اثر خاراندن زیاد پوست،زخم ایجاد شود. اگر به پزشک مراجعه کنید با یک آزمایش خون ساده سطح صفرای خون سنجیده میشود، یا از کبد سونوگرافی تهیه میشود تا درستی تشخیص تایید شود.
البته هنوز به درستی دلیل خارش ناشی از بیماری کبدی شناخته نشده است. اما در مورد خارش کلستاتیک، هنگامی که سطح صفرا در خون بالا میرود، نمکها و مواد شیمیایی صفرا به سطح پوست آمده و سبب خارش آن میشوند.
درمان خارش ناشی از کلستاسیس
رفع دلیلِ توقف یا کند شدن جریان صفرا بهترین درمان برای خارشهای پوستی ناشی از بیماریهای کبدی است. اما اگر این کار بلافاصله قابل انجام نباشد، با کمک چند دارو میتوان خارش را از بین برد. اغلب از کلستاتیرامین استفاده میشود که مواد زاید صفرا را از پوست جذب میکند و خارش از بین میرود. ریفامپیسین، نوعی آنتیبیوتیک است که متابولیسم صفرا و دیگر مواد شیمیایی را در کبد افزایش میدهد و خارش را در بعضی از موارد از بین میبرد. در این مواقع توصیه میشود که داروهای مضر برای کبد، قطع یا تعویض شود و از مصرف الکل پرهیز شود.
در عین حال در اینجا چند روش طبیعی(غیردارویی) برای رفع خارش موقتی پوست، پیشنهاد میکنیم :
ماساژ : شاید عجیب به نظر برسد، اما ماساژ باعث جریان یافتن خون در سطح پوست بدن میشود و به این ترتیب غلظت مواد سمی و حساسیت زا در پوست کمتر شده و خارش از بین میرود.
میخک : دارای ترکیبی به نام اوژنول است که سبب بیحسی پایانههای عصبی پوست و در نتیجه کاهش خارش پوست میشود. به این منظور مقداری میخک را آسیاب کنید، مقداری کرهی بینمک را در طرفی گرم کنید و پودر میخک را به آن بیافزایید، پس از سرد شدن این ترکیب را در محل خارش پوست بمالید تا کاملاً جذب پوست شود.
کمپرس آب سرد : حوله کوچکی را در آب سرد و سپس بر محل خارش پوست قراردهید. این درمان مقطعی و بسیار مؤثر است و خارش به سرعت از بین میرود.
لیموترش : حاوی مواد بیحسکننده و ضدالتهاب است که به کاهش خارش پوست کمک میکند. مقداری آب لیموترش تازه را بر محل خارش بمالید و بگذارید تا خشک شود.
نمک منیزیوم سولفات : یک فنجان از این نمک را در وان حمام بریزید و به طور کامل و به مدت 30 دقیقه در آن شناور شوید تا مواد سمی پوست خارج شود و خارش کاهش یابد.
منبع-http://fa.parsiteb.com
من الان چند ماهه خارش شدید دارم به حدی که دست و پاهام رو زخم میکنم.اگه چیزه خیلی چرب یا سنگینی بخرم مثل تخم مرغ خارشم خیلی شدید میشه پرسیدم گفتن ممکنه از کبد باشه می خواستم نظر شما هم بدونم. با تشکر
سلام وقت بخیر شما بهتره ازمایش انجام بدیین که مطمءن بشید
سلام من الان چندسال خارش پوستی شدید دارم وبیل رو بین خونم بالایه زردی مادرذاتی دارم وچشام وپوست صورت زرده ،چکار کنم خارش بدنم وسرم خوب شه کلافه شدم?
سلام مطلب زیر را مطالعه فرمایید
درمان خارش پوست سر به روش خانگی
خارش بدن به چه دلیل به همه بدنتان سرایت می کند؟
سلام. من مدت بیشتر از یک ماه است ک تمام پوست بدنم به جز صورت خارش زیادی دارد. ب طوری ک بر اثر خارش زخم شده و تمام بدنم پر از زخم و جای زخم است. چرب کردن پوست تاثیری نداشته. تغذیه ام هم با گذشته تفاوتی ندارد. کلافه شدم. عضی شب ها از شدت خارش خواب ندارم.
سلام شما به جای خواب خود حساسیت ندارید؟ دارویی مصرف نمیکنید ؟
سلام من بیست و1سالمصورت من دانه وهمیشه چرب وگردن سر وسینه بازو وپشتمم همینتور یه جوش ای دور قرمز سر سفید موهای سرم بر اثر این ترشحات یه حالت روعن جام بهشون بزنی شدن لطفا کمکم کنید
سلام لطفا واضح تر توضیح دهید
سلام من حدود 6 هفته خارش در کل بدن دارم بیشتر ناحیه پاها و دست و خیلی شدیدترش زیر سینه ک وقتی میخارم تشدید پیدا میکنه بدش دونه های قرمز رنگی بیرون میزنه دکتر رفتم بهم سیتوزین داده و ی کرم ترکیبی ب اضافه ی قرص ب نام نیزوپرد 50 بهم داده بدش طبق دستور متخصص پیش رفتم ولی هنوز خوب نشدم وقتی این قرص و مصرف میکمنم کمی بهترم ولی باز خارشم شروع میشه بد از یک روز قط کردن قرص لطفا راهنمایی بفرمایید
متشکرم
سلام
چه مناطقی از دست و پا ها؟
آیا فرد ددیگری از خانواده هم خارش پیدا کرده است؟
آیا ضایعه ی پوستی خاصی در آن مناطق میبینید؟
آیا داروی خاصی مصرف نمیکنید؟
سلام یه چند روزی هست بدنم به خارش افتاده وقتی میخارونم دونه های قرمز رنگی برجسته بالا میاد یکم که میخارونی خوب میشه بعد از یه دقیقه دوباره به خارش میوفته بیشتر هم ساعد دست پشت گردن باسنم دچار خارش میشه در وقتی هم که یه جا به خارش میوفته بقیه هم همینطوری به خارش میوفته در ضمن فکر کنم غلظت خون هم دارم ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام دوست عزیز
به دلیل موضعی بودن محل خارشتون و ضایعاتی. که توصیف کردید احتمال مسایل پوستی هست حتما به متخصص پوست مراجعه کنید تا معاینه شوید
سلام . رفتم دکتر نه قارچ بود نه حساسیت پوستی در ضمن من هپاتیت ب دارم. ممکن است فعال شده باشد
سلام
آیا علایم دیگری به جز خارش در کنار ان ندارید؟
زردی؟ تب؟ تغییر رنگ ادرار؟
تست آنزیم های کبدی و بیلی روبین میتواند به شما کمک کند
سلام من نزدیک یک ماه اس که بدنم خارش شدید دارد بخصوص پاهایم و پشت رانهایم لکه های قهوهای رنگی میزند نشانه چیست
سلام شایع ترین دلیل خارش حساسیت های پوستی می باشد و لی ممکن است دلیل ان قارچ پوستی و یا انگل های پوستی باشد شما باید به متخصص پوست مراجعه کنید
سلام من حدود چند ماه هست هر روز نه ولی در هفته چندین بار بعد از خواب در شب بدنم دونه های قرمز رنگ ولی نه برجسته در زیر پوست میزند و شروع به خارش زیاد میکند و بعد از بیدار شدن من تا 1 ساعتی این گونه است ولی خود به خود محو میشه ممکنه من و راهنمایی کنید؟ علت چیست؟
سلام ممکن است کهیر باشد و حساسیت به تخت خواب و وسایل خوابتون
ابتدا تمام وسایل خوابتون رو عوض کنید برای مثال در یک اتاق دیگه بخوابید و رو انداز و ملحفه ها نخی و تمیز باشد و بالش از جنس پر نباشد امتحان کنید و ببینید آیا باز هم تکرار میشود؟
سلام مدت ده روز میباشد که بدنم خارش زیاد دارد.لطفا مرا راهنمایی کنید؟
لطفا عرض کنید که این خارش تمام بدن هست یا جای خاصی؟
چه زمانی بیشتر اتفاق میفته؟
و این که علایم دیگه ای همراه خارش ندارید؟
زرد شدن چشم ها یا پوست؟
تب؟
تیره شدن ادرار؟
درد ناحیه ی شکم؟