از آنجایی که چای خاصیت ضد پوسیدگی دارد، بهتر است بدون قند یا دیگر شیرین کننده ها نوشیده شود.بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، 2 ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است.
پس از نگاه به مطالعات متعدد و تجزیه و تحلیل در مورد اثرات رنگ سبز، سفید چای در وزن بدن، محققان هلندی دریافتند که مواد تشکیل دهنده ترکیبهای طبیعی چای و کافئین کمک به افزایش مصرف انرژی یک شخص می کنند و همچنین ترکیبات اکسیداسیون چربی (تجزیه چربی) در بدن را افزایش می دهند.
نوشیدن چای سبب تحرک معده و روده می شود و می تواند به نوبه خود نقش زیادی در دفع سموم از بدن داشته باشد همچنین چای می تواند باعث لاغری و آب شدن چربی های شکم شود.
مصرف آب قابل شرب 1-2 فنجان در روز و تهیه چای با آن می تواند برای بهبود خلق و خو، کاهش خطر ابتلا به بیماری های متعدد از جمله سرطان، پوکی استخوان، فشار خون بالا و دیابت موثر باشد.