یکی از تلخترین تجربههایی که میتواند برای هر یک از ما به صورت ناگهانی و بدون هیچ زمینه قبلی پیش بیاید، ناشنوایی یا کاهش شنوایی ناگهانی است؛ یعنی فردی که شنواییاش طبیعی است، ناگهان بخشی یا تمام شنوایی یک یا هر دو گوشاش را از دست میدهد.
گاهی خونرسانی به دلایل نامشخص قطع شده و اکسیژن به بافت نمیرسد در نتیجه بافت از بین رفته و عملکرد خود را از دست میدهد.
دکتر مهران دوقایی مقدم متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به اینکه گاهی گوش هم سکته می کند، اذعان داشت: گاهی اوقات به طور ناگهانی افت شنوایی ایجاد میشود و در عرض چند ساعت فرد کاهش شنوایی پیدا میکند. این اتفاق معمولا در یک گوش اتفاق میافتد.
وی در خصوص علت بیماری اظهار داشت:دلایل بسیار متفاوتی میتواند داشته باشد که هنوز علت اصلی مشخص نیست ولی از شایعترین علائم آن افزایش سیستم ایمنی بدن بر علیه خود و سلولهای حساس گوش، اختلالات عروقی در زمینه بیماریهایی مثل دیابت و همچنین به علت ضایعات تومور و غدههایی که در مسیر عصب شنوایی مغز قرار میگیرد.
این متخصص عنوان کرد: زمانی که خونرسانی به دلایل نامشخص قطع شد و اکسیژن به بافت نرسد در نتیجه بافت از بین رفته و عملکرد خود را از دست میدهد.
دوقایی مقدم با بیان اینکه از نظر درمانی هر اندازه که زودتر مراجعه شود میزان نتیجه بالاتر است اظهار داشت: اولین علائم کاهش شنوایی همراه با وزوز گوش است که طی 10 الی 15 روز که بگذرد پاسخ درمان کاهش مییابد و توصیه میشود که در عرض روز و ساعات اولیه مراجعه شود چرا که عوارض ناشی از آن کری تا پایان عمر را میتوان نام برد.