این فوق تخصص جنین گفت: غربالگری اشكالات كوروموزومی جنین باید در هفته های 11 تا 14بارداری و غربالگری سلامت ساختاری جنین در هفته های 18 تا 22 انجام شود.
احمدرضا طهماسب پور افزود: غربالگری در ماه های اولیه بارداری شامل انجام سونوگرافی، آزمایش خون و ژنتیك است كه در این سه مرحله مشخص می شود مادر و جنین در گروه كم خطر یا پرخطر قرار دارد.
وی اضافه كرد: چنانچه فرد در گروه كم خطر قرار گیرد در سه ماه اول بارداری سلامت ساختمانی جنین و در سه ماهه دوم رشد جنین مورد غربالگری قرارمی گیرد.
این رادیولوژیك با بیان اینكه افرادی كه در گروه پرخطر قرار می گیرند باید تحت تست های تشخیصی قرار گیرند، گفت: افرادی كه تست و آزمایش های غربالگری معلولیت های بارداری را انجام می دهند باید دارای مهارت خاص باشند.
وی اضافه كرد: امروزه در دنیا مقرراتی وضع شده كه براساس این مقررات افرادی كه اقدام به انجام آزمایشات ژنتیكی می كنند باید دارای گواهی نامه باشند كه این گواهی نامه دارای شماره قابل اعتبار در دنیا است.
این فوق تخصص ژنتیك گفت: تشخیص برخی از ناهنجاری ها در 19 هفته اول بارداری ممكن است و بعد از گذشت این هفته ها، تشخیص محدود می شود كه البته برخی از ناهنجاریها قابل ترمیم در مركز جراحی اطفال است یعنی نوزاد دارای ناهنجاری باید در محلی به دنیا بیاید كه بتوان ناهنجاری را در مركز جراحی اطفال ترمیم كرد.
طهماسب پور با بیان اینكه باز بودن ستون فقرات از شایع ترین ناهنجاری های نوزاردان پس از تولد است، افزود: این در حالی است كه این ناهنجاری قبل از تولد صد در صد قابل تشخیص است.
به گفته وی سونوگرافی جنین در سه سطح یك، دو و سه برای تشخیص ناهنجاری ها و معلولیت های قابل پیشگیری نوزاد انجام می شود كه با انجام این آزمایشات در قبل، حین و پس از بارداری می توان از بروز بسیاری از ناهنجاری ها و معلولیت ها جلوگیری كرد.