ultimate-happiness

چگونه يک فرد مى‌تواند زندگيش را تغيير دهد هنگامى که از قدرت ارادة او کارى ساخته نيست؟ هنگامى که اراده شکست مى‌خورد به کجا بايد پناه برد؟

واقعا چه چیزهایی را در زندگی باید بپذیریم و چه مسائلی را باید تغییر دهیم تا بتوانیم عمری طولانی داشته باشیم و از زندگی لذت ببریم؟، واقعا چه چیزهایی را می‌توان تغییر داد؟ از جمله چیزهایی که می توان تغییر داد، بیماری‌های شایع دوران سالمندی، ناراحتی‌های قلبی عروقی، سکته قلبی و مغزی، پوکی‌ استخوان، زوال عقل، افسردگی و سرطان است.

یکی از مهم‌ ترین عوامل فردی دخیل در سلامت و طول عمر، وراثت است. ما از ژن‌ها نمی‌توانیم فرار کنیم اما با تغییر روش زندگی می‌توانیم احتمال بروز برخی از بیماری ها را به میزان زیادی کاهش دهیم.

تحقیقاتی که روی مردم ساکن در جزیره اوکیناوا صورت گرفته نشان می‌دهد، احتمال رسیدن سالمندان این منطقه به 100 سالگی و ابتلاء به بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان‌ و ناراحتی‌های روحی روانی بسیار پایین است چون شهروندان اوکیناوا از رژیم غذایی متعادل و کم‌ چرب پیروی می کنند، ورزش می کنند و به کمک مدیتیشن و دعا از شدت اضطراب شان می کاهند.

پس 6 قدم زیر را بپیمایید تا احساس خوشبختی کنید:

1 – ورزش
30 دقیقه ورزش، 3 یا 4 مرتبه در هفته می‌تواند سلامت جسمی را تضمین کند. تحقیقات اخیر نشان داده است احتمال ابتلا به ناراحتی‌های قلبی در زنانی که کمتر از یک ساعت در هفته پیاده‌روی می‌کنند، پایین‌تر از زنانی است که اصلا ورزش نمی‌کنند. انجام فعالیت‌های بدنی می‌تواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و حتی به بهبود آن کمک کند. در عین حال از شکستگی استخوان‌ها در سالمندی پیشگیری می‌کند.

2 – تغذیه و وزن
تنها راه سالم ماندن انسان تعادل در خوردن است نه پرخوری کردن. مصرف وعده‌های غذایی کم به همراه میوه و سبزی زیاد می‌تواند به تندرستی کمک کند. اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی و روغن آن وجود دارد و فلاونوییدهای موجود در میوه و سبزی می‌توانند از بروز ناراحتی‌های قلبی و انواع سرطان‌ها بکاهند. نیازهای متابولیک (سوخت و ساز) انسان با افزایش سن کاهش می‌یابد، پس ضروری است که در دوران سالمندی میزان کالری دریافتی را کاهش ‌دهیم. با مصرف بیشتر سوپ می‌توانیم وزن خود را کاهش دهیم و با کمک عادات غذایی مناسب از چاق شدن پیشگیری کنیم.

3 – روابط اجتماعی
بهترین راه سالم ماندن برقراری یک رابطه صمیمی است. برای برقراری رابطه با فردی که به او علاقه و اعتماد دارید و می‌توانید غم و شادی تان را با او شریک شوید، برای یکدیگر مطالب زیبا بخوانید و تلاش کنید حداقل یک بار در روز با هم بخندید.

4 – دعا و مدیتیشن
به محیطی آرام و دوست‌داشتنی بروید. نفس عمیق بکشید و به هیچ‌چیز فکر نکنید. از خودتان راضی باشید. اگر هنوز موفق نشده‌اید بفهمید چرا متولد شده‌اید و روی زمین چه می‌کنید، با افراد دانا صحبت کنید یا قرآن بخوانید. به گروهی از افراد بپیوندید که در رابطه با اعتقاداتشان صحبت می‌کنند. به این ترتیب به اهمیت دعا و نیایش پی خواهید برد.

5 – رهایی از استرس
گرچه داشتن مقداری استرس در زندگی ضروری است اما استرس زیاد و دایمی می‌تواند نابود کننده باشد. همیشه باید حد تعادل را نگه داشت. زندگی مثل یک کیک بزرگ است که حتی اگر چهره‌ای جدید داشته باشد یا مزه‌ای تازه به هر حال شیرین است و می‌توان از آن لذت برد.

6 – ترک سیگار
اگر تلاش می‌کنید تمامی این موارد را رعایت کنید تا در کمال سلامت عمری طولانی داشته باشید، سیگار را هم کنار بگذارید. 24ساعت پس از ترک سیگار، احتمال بروز ناراحتی‌های قلبی عروقی کاهش می یابد. وقتی به پزشک مراجعه کنید، متوجه می‌شوید فشارخون، کلسترول و تری‌گلیسیرید بدن تان طبیعی است. اگر الکل مصرف می‌کنید آن را نیز کنار بگذارید تا سرطان‌ از شما فاصله بگیرند.
وقتی استرس، سیگار و الکل را از خود دور کرده و به ورزش، تغذیه مناسب، نیایش و روابط اجتماعی روی آورید، مملو از انرژی شده و از زندگی و ساعات عمرتان لذت خواهید برد.