کودکان معمولا بیش از حد به والدین میچسبند و به آسانی از آنان جدا نمیشوند. آنها به هیچ عنوان دوست ندارند پدر و مادرشان از اتاق بیرون بروند. در واقع آنها دچار اضطراب جدایی هستند.
عواملی می تواند کودک را در مسیر ترس از چیزی قرار دهد که وابستگی به پدر و مادر در سنین کم مهم ترین علت بروز ترسها است.
ناصر قاسم زاده روانشناس بالینی گفت: اکثر کودکان در این دوره با ترس مواجه هستند و گاها خانوادههایشان هم با این ترس درگیر می شوند.
وی افزود: ترسها ارتباط مستقیم با اعتماد به نفس دارند، هر چند میزان اعتماد به نفس در کودکان بیشتر باشد، زمینههای تاثیر ترس کاهش پیدا میکند، بنابراین باید نقش عمده و تاثیر گذار خانواده ها را هم در نظر گرفت.
قاسم زاده اذعان داشت:همانطور که می دانید دوره کودکی از دوران بسیار مهمی برای رشد و نمو است، تمامی بازخوردهایی که والدین در ارتباط با کودک خود نشان میدهند، می تواند کودک را دچار سردرگمی کند، باید تلاش کرد که کودک به خودباوری برسد.
به داشتههایش ایمان بیاورد و روی پای خویش بایستد، نکته مهم این است که وابستگی به والدین هم علت مهم و تاثیر گذار ایجاد ترس است اما توصیه این است که والدین پس از مشاهده ترس بیش از حد کودک به یک روانشناس مراجعه تا علت را جویا شود و درمان را در بر گیرد، چرا که ممکن است این ترس با کودک بزرگ شود.