backache1

مشکلات  درد کمر از دردهای بسیار شایع هستند. رایج ترین دلیل فشار بیش از حد به ستون فقرات، است زیرا عضلات ، قادر به حفاظت از ستون فقرات در برابر کار بیش از حد نیست
آیا تا به حال شنیده اید که مشکلات پا می تواند یکی از علل کمر درد باشد؟  با مطالعات جدید ثابت شده است. رابطه بین تعادل ساختاری پا  و زنجیره حرکتی  بدن  وجود دارد.مشکلات کمر می تواند به علت صدمه، التهاب، تنش و یا اسپاسم ایجاد  شود، و ممکن است عضلات، لیگامانها، غضروف یا استخوان تاثیر  بگذارد. آرتروز، فشار عضلانی، پوکی استخوان، سیاتیک و استرس علل شایع  کمردرد هستند. درمان می تواند ورزش، درمان دستی (از جمله ماساژ) و دارو باشد.

گاهی وقتی از خواب بیدار می‌شوید، ناگهان درد شدیدی در ناحیه کمر احساس کرده و نمی‌توانید حرکت کنید. این اتفاق ممکن است برای هر کسی پیش بیاید، اما راه چاره چیست؟ فیزیوتراپیست‌ها و متخصصان پزشکی- ‌ورزشی شیوه‌های ویژه‌ای را توصیه می‌کنند. در این روش‌ها خود فرد نقشی کلیدی در بهبود خود دارد. بیشتر کمردردها ناشی از ضعف عضلات شکم و کمری است. این موضوع شاید در ظاهر پیش‌پا افتاده به نظر برسد، ولی باید توجه بیشتری به آن داشته باشید! اگر افراد از دوران کودکی و نوجوانی به تقویت عضلات کمر و شکمی خود بپردازند، بدون شک در سنین بالا، کمتر دچار دردهای شدیدی در ناحیه کمر می‌شوند. چنین نرمش‌هایی باعث می‌شوند عضلات کمر و شکم به صورت محافظی قوی درآمده و ستون فقرات را به درستی و در یک راستا نگه‌ دارند.

این کار به خودی خود، کمربندی طبیعی از عضلات درست کرده و مهره‌های کمری را به صورت جدی حمایت می‌کند. همچنین آسیب و فشارهایی را که در اثر کارکرد درازمدت ستون فقرات به‌وجود می‌آیند، تا حدودی به تعویق می‌اندازد. اما هنوز هم دیر نشده! در صورت مشورت با پزشک متخصص و نداشتن منع حرکت در ناحیه کمری، می‌توانید در هر سنی که باشید نرمش‌های این صفحه را دنبال کرده تا از شر کمردرد راحت شوید. البته فراموش نکنید که قبل از این نرمش‌ها حتما تعدادی حرکت کششی انجام داده تا به بدن‌تان آسیبی نرسانید. این نرمش‌ها را باید به صورت روزانه انجام دهید و هر یک از حرکت‌های آورده شده را در دو نوبت صبح و شب 11 بار تکرار کنید. در مجموع هر حرکت را روزانه باید 22بار انجام دهید.
همه حرکت‌ها باید روی سطحی نسبتا نرم انجام شوند.

1. پای‌تان را بغل کنید!

تقویت عضلات پشت و کمر

الف) به حالت طاقباز خوابیده و زانوها را خم کنید، طوری که کف پاها در کنار هم روی تشک قرار بگیرند. وضعیت این نرمش نیز مانند درازونشست است، با این تفاوت که هر دو دست را به پشت یکی از زانو‌های خود برده و دور آن قلاب می‌کنید.

exercise

ب) سپس با کمک دست‌ها پای خود را بغل کرده و آن را به سمت شکم‌تان بکشید. حال پنج ثانیه به همین حالت مانده و پس از پایان انقباض پای خود را به حالت اولیه برگردانید. این کار را 11 بار تکرار کنید سپس روی پای دیگر نیز همین کار را انجام دهید.

2. از زمین کنده شوید

تقویت عضلات کمر و لگن

exercise1

الف) در حالت طاقباز خوابیده و پاهای خود را مانند حرکت درازونشست روی تشک بگذارید. دست‌ها باید صاف و کشیده در کنار بدن قرار بگیرند. ب) سپس کف پاهای خود را به تخت فشار داده و باسن‌تان را از روی تشک بلند کنید. برای پنج ثانیه در این حالت بمانید و حرکت را 11 بار پشت هم تکرار کنید. زمانی که در مرحله دوم این نرمش قرار دارید، نباید به هیچ‌عنوان به کمر خود قوس دهید! در اصل باید ران‌ها، باسن و کمر تقریبا در یک راستا قرار بگیرند و با زانوها زاویه‌ای شبیه سرسره ایجاد کنند.

3. حرکت گربه‌ای

تقویت عضلات پشت و کمر

exercise2

الف) برای انجام این تمرین باید به صورت چهار دست و پا روی تشک قرار بگیرید. این نرمش شبیه حرکت نوزادی است که تازه یاد گرفته بدن خود را به کمک دست و پاهایش جابه‌جا کند. دقت کنید در وهله اول به کمرتان قوس نداده و آن را به موازات تشک، صاف و کشیده نگه‌ دارید. ب) با انقباض عضلات شکمی، پشت و کمر خود را مانند کوهان شتر گرد کرده و یک طاقدیس درست کنید. پنج ثانیه در این حالت بمانید و بعد به حالت اولیه برگردید و این حرکت را 11 بار تکرار کنید.

4. پرواز در جا

تقویت عضلات کمر و لگن

exercise3

الف) به حالت چهار دست و پا روی زمین قرار بگیرید. ب) دست چپ‌تان را در راستای گوش خود صاف و کشیده بالا بیاورید. سپس در جهت مخالف آن، پای راست‌تان را در هوا به صورت معلق نگه‌ داشته و آن را تا جایی که موازی زمین قرار بگیرد، بالا بیاورید. سپس همزمان دست چپ خود را به سمت جلو و پای راست را به عقب بکشید، انگار که دو نفر دست و پای‌تان را گرفته‌ و در جهت مخالف به سمت خود می‌‌کشند! حال پنج ثانیه در این حالت بمانید. سپس این حرکت را 11 بار برای هر سمت بدن تکرار کنید.

منبع-مجله سیب سبز