کودکانی که دوره مقدماتی موسیقی گذرانده اند بسیار با هوش تر از کودکانی هستند که دوره آموزشی کامپیوتر گذرانده اند هستند،به گفته والدینشان از دیگر همکلاسی هایشان در زمینه ریاضیات ، حفظیات ،نواختن ساز ، آهنگسازی ، سرودن شعر و دیگر مهارت ها با هوش تر بودند.
امروزه تحقیقات نشان میدهد موسیقی حتی از دوران جنینی می تواند نقش بسیار موثری در روند رشد استعدادهای کودک داشته باشد. ناصر قاسم راد روانشناس گفت: موسیقی به نوعی غذای روح است منظور آهنگهایی که بر اساس اصول علمی روانشناختی ساخته میشود.
وی افزود: موسیقی درمانی با حس آرامشی که به کودک میدهد می تواند در رشد تواناییهای کودک بسیار موثر باشد تحقیقات نشان میدهد حتی موسیقی بر روی جنین در دوران بارداری هم تاثیرات خوبی بر رشد جنین می گذارد ایجاد حس آرامش به وسیله موسیقی مناسب میتواند سلولهای مغزی را به سمت فعالیت بهتر هدایت کند و فرد از استعدادها و تواناییهای خود بهتر بهره ببرد.
قاسم راد اذعان داشت: باید این نکته را در نظر گرفت که بسیاری از موسیقیها نه تنها موجب آرامش نمیشوند بلکه فرد را دچار تنش و عصبانیت هم میکند و این امر میتواند در درازمدت اثر معکوس بر روی سیستم عصبی و بروز مهارتهای فرد داشته باشد