یکی از حسن های تقویت خلاقیت ایجاد روحیه پشتکار و به تعویق انداختن ناامیدی است . کودکان خلاق از استقلال خوبی برخوردارند و معمولا به جای وابستگی و پرخاشگری و نق زدن های مکرر فکر میکنند
خلاقیت کشها میتوانند افراد، محیط و یا حتی کلام و طرز فکر خود شما باشد. پس فوری یقه دیگران را نگیرید. خیلی از عبارتها هستند که ما در زندگی روزمره خود به دفعات استفاده میکنیم که هر یک خلاقیت کشهای قوی هستند.
قدم اول: خلاقیت کشها را از سر راه بردارید.
خلاقیت کشها میتوانند افراد، محیط و یا حتی کلام و طرز فکر خود شما باشد. پس فوری یقه دیگران را نگیرید. خیلی از عبارتها هستند که ما در زندگی روزمره خود به دفعات استفاده میکنیم که هر یک خلاقیت کشهای قوی هستند. مثل این جملات که وای انجام این کار غیرممکن است، وای من باید فقط تابع مقررات باشم و… اگر فکر میکنید ایده خیلی خوبی دارید اجازه ندهید دیگران شما را از انجام آن کار منصرف کنند. اگر امروز خود شما نخواهید تغییر کنید مطمئن باشید در وضعیت موجود باقی خواهید ماند و از لذت تفکر خلاقانه بی بهره میمانید و رشد نمیکنید پس راه های نویی برای خود بسازید تا از حال امروزتان خارج شوید.
قدم دوم: پرسشگر باشید.
یکی از کلیدهای مهم تفکر خلاقانه داشتن ذهنی پرسشگر است. وقتی در محیط کار یا در هر موقعیت تازه ای قرار میگیرید از خودتان سوا لات مناسب بپرسید. کافی است از خودتان بپرسید چرا این راه؟ و هر فرایندی را به زیر سوال بکشید تا تخیل تان تحریک شود و ایده های نو متصور شوید.
قدم سوم: حضور در محیطهای خلاقیت پرور
برای اینکه به ذهن پرسشگر خود اجازه فعالیت دهید تا رشد کند نیاز به محیطی خلاق دارید. محیطهای منفی در هر دقیقه هزاران ایده عالی را از بین میبرند. اما یک محیط خلاق مانند گلخانه ایست که در آن ایده ها کاشته میشوند، تکثیر میگردند و رشد میکنند و به میوه میرسند و شما از ثمره آن لذت میبرید. در چنین محیطی افراد به خلاقیت تشویق میشوند، در این محیطها برای افراد و ایده های آنان ارزش قائل هستند و آنها را به تمسخر نمیگیرند و از ایده هایشان استقبال میکنند، آنها بر نوآوری تمرکز دارند و نه صرفاً اختراع، پس میتوانید یک کار را به سبکی نو انجام دهید و صرفاً به دنبال خلق نباشید. در محیطهای خلاقیت پرور به افراد اجازه میدهند تا خارج از حدود تعیین شده بروند و ارزش قدرت یک رویا را میدانند.
قدم چهارم: با افراد خلاق معاشرت کنید.
اگر محل کار شما ویژگیهای لازم برای پرورش خلاقیتتان را نداشت، اگر امکان نداشته باشید که شغل یا محیط کارتان را تغییر دهید ناامید نشوید، شما میتوانید از ارتباط با افراد خلاق و معاشرت با آنها بهره بگیرید. پس به طور مرتب وقت خود را با چنین افرادی بگذارید و از ایده های آنها انرژی بگیرید. مطمئن باشید کم کم طرز تفکر شما همانند آنها میشود. خلاقیت مسری است این را باور کنید.
قدم پنجم: از چارچوب بیرون بیایید.
برای داشتن تفکر خلاق باید از چارچوب بیرون بیایید. اگر همیشه از قوانین اطاعت کنیم بخش مفرحی از زندگی را از دست میدهیم. منظور از قوانین، قوانینی نیست که برای حفاظت ما طراحی شده است بلکه قوانینی است که ما خود برای خود ساختهایم و محدودیتهایی است که ما بی جهت و از روی باورهای غلط ساختهایم. پس خود را در معرض چارچوبهای ذهنی جدید قرار دهید. به جاهای جدیدی سفر کنید، به طرز تفکر سایر مردم بیاندیشید، مطالب جدید بخوانید و با یافتههایتان چارچوبهای نو برای خود بسازید، چارچوبهایی که به پیشرفت شما کمک میکند. مطالعه و سفر کردن و ارتباط با افراد جدید ما را از محیط یکنواخت و ثباتی که داریم خارج میکند و مرکز خلاقیت ما را برای ارائه ایده های نو تحریک میکند.
قدم ششم: خودتان بخواهید خلاق باشید.
خلاقیت امری صرفاً ذاتی نیست با کسب آگاهی و دانش میتوان خلاق بود و تفکر خلاقانه داشت حتی برای شما.
امتحان کنید……