Preserving-Veggies-1

باكتري ها، مخمرها و كپك‌ها ميكروارگانيسم‌هايي هستند كه سبب تغييراتي حين نگهداري سبزيجات مي‌شوند. اين ميكروارگانيسم‌ها در واقع مي‌توانند تمام اجزا مواد غذايي را مورد حمله قرار دهند.

هر خانواده اي بايد بداند در طول هفته چه مقدار مواد غذايي لازم دارد و به اندازه مورد نياز خريداري کند تا اين مواد غذايي خواص درماني و طعم طبيعي خود را از دست ندهند. در ادامه با چند نکته براي نگهداري بهتر مواد غذايي در يخچال آشنا خواهيد شد.

*بادمجان، کدو سبز و خيار را بايد در يخچال و دور از گوجه فرنگي نگهداري کرد.

*گياهان و سبزيجات بهتر است با يک حوله نازک يا کاغذ روزنامه پوشانده و سپس در يخچال نگهداري شوند.

*براي جلوگيري از سياه شدن موز بايد آن را دور از سيب و گلابي نگهداري کنيد.

* زمان ذخيره سازي ميوه يا سبزي به نوع آن بستگي دارد. همچنين بهتر است ميوه يا سبزي برش خورده و نصفه يا قطع شده را همان روز مصرف کنيد.

مدت زمان مجاز نگهداري ميوه ها و سبزيجات

برخي ميوه ها و سبزيجات را بيش از اندازه نمي توان در يخچال نگهداري و بايد زودتر مصرف کرد در غير اين صورت ارزش غذايي آن به شدت کاهش مي يابد.

*سبزيجات برگ دار را نبايد بيش از يک يا 2 روز در يخچال نگهداري کرد.

*هويج و کلم بروکلي بيش از 3 تا 5 روز نگهداري نشوند.

*خيار و گوجه فرنگي بيش از يک تا 2 هفته در يخچال نگهداري نشود.

بادمجان، کدو، فلفل و سبزیجات بیش از 5 روز نباید حتی در یخچال نگهداری شوند و بهتر است زودتر مصرف شوند؛

در آخر کاسنی و گل کلم را تا هفت روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد.