1337600569065

 

درد حاد معمولا با بیماری و زخم همراه است. چنانچه درد بیش از چند ماه ادامه یابد، به عنوان درد مزمن شناخته می‌شودوضعیت احساسی و روانی افراد و تجربیات گذشته آنها در مواجهه با درد در چگونگی تحمل آن بسیار موثر است.

محمد علی معظمی متخصص مغز و اعصاب افزود: دردهای مزمن قسمت نسبتا قابل ملاحظه‌ای از دردهای ایجاد شده در بین افراد جامعه است که به دلیل شدت آنها، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

وی با بیان اینکه دردهای مزمن دردهایی هستند که 15 روز یا بیشتر در ماه بروز می‌کنند و کمی شدیدتر از دردهای معمول باشند، تصریح کرد: در این نوع دردها ماده خاکستری مغز کاهش یافته که این کاهش می‌تواند در مواردی زیاد بوده و برای سیستم مغزی و عصبی مشکل ساز شود.
معظمی گفت: متاسفانه برخی از افراد عادت دارند که سردرد یا هر نوع درد دیگری را تحمل کرده و اقدامی در جهت درمان آن صورت ندهند که این موضوع به ویژه در صورتی‌که درد شدید، مزمن و مداوم باشد می‌توان بسیار خطرناک باشد.
وی تاکید کرد: برطبق بررسی‌ها تحمل دردهای مزمن می‌تواند به تغییرات غیر قابل برگشت در سلسله اعصاب مرکزی و آسیب این اعصاب منجر شده و بر روی مغز نیز اثرات منفی قابل ملاحظه‌ای بر جای گذارد.
معظمی خاطر نشان کرد: تحمل درهای مزمن و درمان نشدن این دردها ممکن است وضعیت و ساختار مغز را دچار تغییر کرده و حتی پس از برطرف شدن علت درد، فرد همچنان آسیب پذیر باشد.