درمورد اعتیاد جنسی چقدر اطلاعات دارید؟ اینبار در یک مقاله متفاوت در مجله پزشکی دکتر سلام به این موضوع مهم که به آن فعالیت جنسی بیش از حد هم می گویند، می پردازیم. اگرچه اعتیاد جنسی اغلب جدی گرفته نمی شود، اما اختلالی است که بنیان خانواده، روابط و زندگی مشترک را نابود می سازد.
در گذشته روانپزشکان رفتار جنسی خارج از کنترل را یک اختلال روانی نمی دانستند، زیرا تحقیقات در این زمینه بسیار اندک بود. اما در سال های اخیر این سوال همواره مطرح بوده است که آیا اعتیاد جنسی یک بیماری تلقی می شود یا نه؟
اعتیاد جنسی با اصطلاحات و تعابیر مختلفی معرفی می شود از جمله وابستگی جنسی، فعالیت جنسی بیش از حد، اختلال رفتار جنسی و …
نتایج تحقیقات نشان می دهند که اعتیاد جنسی یک اختلال روانی جدی است و باور این واقعیت، به مطالعات بیشتر، دست یابی به تکنیک های درمانی و پیشگیری در مورد افراد در معرض خطر می انجامد.
در تشخیص اعتیاد جنسی به عنوان یک اختلال روانی شرایطی در نظر گرفته می شود، از جمله اینکه فرد، رفتارهای جنسی، برانگیختگی و تمایلات جنسی شدید و تکرار شونده حداقل به مدت 6 ماه داشته باشد و این حالت به دلیل عوامل خارجی مانند داروها، بیماری، سوء مصرف مواد و یا مشکلات روحی مربوط به اختلال دوقطبی، ایجاد نشده باشد.
معمولا واکنش این گونه افراد در برابر نوسانات خلقی، فعالیت جنسی است. به عنوان مثال این بیماران از روابط جنسی برای بهبود افسردگی و رفع استرس استفاده می کنند.
یکی دیگر از مشخصات این بیماران این است که برای کاهش یا توقف فعالیت جنسی خود تلاش می کنند اما موفق به انجام این کار نمی شوند. معمولا رفتارهای جنسی این افراد در روابط، شغل و سایر جنبه های مهم زندگی آنها اختلال ایجاد می کند.
مطالعات نشان می دهند که اعتیاد جنسی عواقب فردی و اجتماعی بسیاری به همراه دارد از جمله از دست دادن شغل، ابتلا به بیماری های مقاربتی، از دست دادن رابطه و زندگی مشترک و اختلال در فعالیت جنسی طبیعی و سالم.
اغلب این بیماران معتقدند که مشکل جنسی آنها قبل از 18 سالگی و یا بین 18 تا 25 سالگی ایجاد شده است.
در افراد مبتلا به اعتیاد جنسی، سایر اختلالات جنسی از جمله خود ارضایی، افراط در تماشای فیلم ها و تصاویر مبتذل، هم جنس گرایی، رابطه جنسی از طریق تلفن و اینترنت، رابطه جنسی گروهی، ارتباط جنسی با افراد نامناسب و داشتن چندین شریک جنسی نیز مشاهده می شود.
متخصصان معتقدند که بسیاری از افراد سالم به طور طبیعی از رابطه جنسی برای مقابله با استرس و رسیدن به آرامش استفاده می کنند اما در بیماران مبتلا به اعتیاد جنسی این الگوی رفتاری، ثابت، تکرار شونده و خارج از کنترل بوده و تمایلات جنسی تمام زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و بیمار در تغییر این الگو احساس ناتوانی می کند.
باسلام خدمت شما پزشک گرامی مسئله ایی هست که چند روزیست ذهنم رو مشغول کرده من مدیریک موسسه آموزشی هستم که چندین خانم جوان درمحل کارم مشغول هستند.متوجه افسردگی وحالات نامتعارف یکی از اونها شدم پس از دقت وپیگیری قضیه ایشون رازی رو برایم گفت که متاسفانه گیج شدم ایشان اعتیاد جنسی شدید دارد بااینکه 28سالشون هست 10سال پیش با تجاوز یکی ازآشناهاشون شروع شده وتاالان ادامه پیداکرده وحالات سرافکندگی وشرمساری شدید داره وحتی به من هم پناه آورد از بدن درد حاصل از اعتیادجنسی ومیگوید مجبور هست پیش این واون بره ورابطه برقرار کنه قبلا هم یه سری قرصهای کاهش میل جنسی خورده حتی قرصهای روان گردان ولی اثری نداشته کمکم کنید چندروز پیش میخواست خودکشی کنه لطفا درمان دارویی پیشنهادیتون روبرام ایمیل کنید توروخدا جدی بگیرید کمکم کنید وقت زیادی ندارم باتشکر میمندی از آبادان
سلام خسته نباشید لطفا راههای درمان اعتیاد جنسی برای اقایان را برای من ارسال کنید (به ایمیل خودم ) ممنون میشوم اگر راههای درمان را سریعتر برای من ارسال کنید با تشکر
سلام لطفا برای من هم راه های درمان برای اقایون رو ارسال کنید به ایمیلم…ممنون
بإسلام و احترام :
لطفا رآه هاى درمان اعتياد جنسى براى زنان و مردان ، هر كدام جداگانه
را بفرماييد ، با عرض پوزش پاسخ را به إيميل خودم إرسال بفرماييد !
أرادتمند شما
احمد
با سلام
میخواستم بپرسم که اومدن منی به صورت غیر عادی باعث بیماری در اینده میشود؟
و خشکی منی باعث نازایی در اینده میشود؟
و این که روابط جنسی در اینترنت باعث بیماری میشود و نوعی خود ارضایی است؟
و سوال اخرم
قبل از اومدن منی در حالت تناسلیم تکان خوردن احساس میکنم(بدون اینکه چیزی به حالت تناسیم خورده باشد)این مشکلی ایجاد میکند؟
سلام، بله می تواند مشکل ایجاد کند. خشکی منی باید بررسی بشه. روابط اینترنتی، تلفنی، اس ام اس ی و هرکاری که باعث تحریک خودتان بشود خود ارضایی است.
در مورد سوال آخر باید عرض کنم طبیعی است