اینبار می خواهیم درمورد جرم گوش که به آن موم گوش نیز می گویند صحبت کنیم و در رابطه با جرم گوش بیشتر بدانیم و به اطلاعاتمان بیفزاییم. در سایت دکتر سلام سعی بر آن داریم تا بهترین مطالب درمورد گوش را منتشر کنیم. ابتدای این مقاله شما را با جرم گوش آشنا کرده و توضیحاتی در مورد آن می دهیم که جرم گوش چیست؟ بعد از شناخت موم گوش به سراغ آموختن علائم آن می رویم تا با علائم آن نیز آشنا شویم. راه حل هایی برای جرم گوش داریم که خواندنی است.
بعد درمورد نحوه شستشوی گوش و پاک کردن جرم گوش صحبت می کنیم. در آخر نیز به این سوال، پاسخ می دهیم که آیا می توان از ایجاد جرم گوش جلوگیری کرد؟ با ما همراه باشید تا سوالاتی که در ذهن دارید پاسخ دریافت کنید.
جرم گوش (موم گوش) چیست؟
جرم گوش به شکل یک پوشش محافظ از پوست در کانال گوش می باشد و به طور مرتب به میزان کم تولید می شود که مرتبا پولک پولک یا پوسته پوسته شده و به خارج از گوش می ریزد.
مقدار جرم (موم)گوش در افراد متفاوت می باشد که در برخی از افراد موم گوش به جنس صمغي غليط و چسبنده بوده که در کانال گوش انها قرار دارد که می تواند سبب ایجاد احساس پری و اختلال در شنوایی فرد می شود. در صورتی که موم داخل گوش از جنس صمغي باشد باعث ایجاد وزوز در گوش(زنگ در گوش) و یا به میزان خفیف سبب نوعی سرگیجه می شود.
یک پزشک یا پرستار می تواند داخل گوش را نگاه کرده و وجود موم گوش از جنس شمعی را تایید کند و وچود چرم گوش از نوع صمغي (شمعی) یک مشکل جدی نیست ولی بیشتر مایه رنجش می باشد که در این حالت لازم است جرم گوش را خارج کنید تا موجب اختلال در شنوایی نشود.که در این حالت جرم گوش مانع قرار گرفتن صحيح سمعک در گوش در افرادي كه از آن استفاده مي كنند مي شود و يا مانع اين است که دکتر یا پرستار گوش میانی شما را به درستي معاینه کند.
نکته:برای تمیز کردن گوش از پنبه استفاده نکنید زیرا به علت فشار دادن جرم داخلی گوش به بخش های عمقی تر مشکلات بیشتری می توانید ایجاد کنید.و حتی ممکن است سبب عفونت کردن گوش شود به همین دلیل اجازه دهید تا گوش خودش عمل تمیز كردن را انجام دهد.
در صورتی که چرک گوش تشکیل شد چه کنیم و علائم آن چیست؟
قطره گوش:
قطره ساده گوش اغلب به تنهایی می تواند داخل گوش را از پلاگ ها پاک کند و شما می توانید قطره را از داروخانه تهیه کنید.قطره روغن زیتون گوش معمولا جهت رفع این مشکل معمولا توصیه می شود.دمای قطره باید پیش از استفاده با دمای اتاق هماهنگ باشد.(بطری را به میزان نیم ساعت به صورت ایستاده در دمای اتاق قرار دهید)سپس چند قطره در گوش فرد مبتلا بریزید.
در صورتی که فرد را در حالت دراز کشیده قرار دهید گوش بیشتر تحت تاثیر قطره قرار می گیرد.به مدت 2-3 دقیقه اجازه دهید تا جرم گوش در تماس با قطره قرار گرفته و خیس شود.در صورتی که این کار را روزانه 2 الی 3 بار به مدت 3-7 دقیقه قرار دهیدو سبب می شود که جرم گوش نرم شده و کم کم شکسته می شود و تخلیه می شود.
ممنون
با سلام خدمت دكتر محترم با تشكر از اينكه از وبلاگ ما ديدن كرديد در مورد منبع مطلب كه به آن اشاره كرده بوديد خيلي خيلي معذرت ميخوام چون اين مطلب را يكي از كاربرانم برم ارسال كرده بود و من اطلاعي از منبع اين مطلب نداشتم به بزرگي خودتون ببخشيد سعي مي كنم منبع را بنويسم
با تشكر فراوان
سلام، ممنون میشم اگر از مطالب مجله پزشکی دکتر سلام استفاده می کنید منبع نیز ذکر گردد.
سلام
و البته خشك كردن گوش بعد از استحمام هم نقش موثري در جلوگيري از عفونت گوش داره
🙂
با سپاس
سلام، ممنون ناصر عزیز