آرد چیست؟ هر آنچه درمورد آرد می خواهید بدانید این مطالب را بخوانید. تعریف آرد: آرد، توده ای با ذرات بسیار ریز که از آسیاب شدن و غربال کردن دانه های آسیاب شده، به ویژه دانه غلات با غربال های سوراخ ریز به دست می آید. آرد شامل: نشاسته، گلوتن آندوسپرم دانه ها است. آرد گندم را از بوجاری کردن، آسیاب کردن و غربال کردن ارقام مختلف گندم، به استثنای گندم رقم دوروم به دست می آورند. از آرد غلات در صنایع نانوایی، شیرینی پزی، نشاسته، گلوکز وگلوتن، رشته بری، چسب و سوسیس و کالباس استفاده می شود.
کیفیت آرد از لحاظ نوع فرآورده ای که با آن ساخته می شود، اهمیت ویژه اي دارد و بستگی به: نوع غله مخصوصا گندم، فرآیند آسیاب کردن و عملیات پس از آن دارد. امروزه انواع آرد را بر مبنای نوع فرآوری به آردهای: straight ،clear، atenetp و بر اساس مصرف به انواع: آرد همه کاره، آرد نان، آرد کیک، آرد کراکر و آرد شیرینی سازي تقسیم بندي می شوند. همچنین بر اساس عملیات بعد از آسیاب کردن، آردها را به انواع: آرد بی رنگ شده، آرد بروماته، آرد غنی شده، آرد فوری، آرد فسفاته و آرد خود ورآینده تقسیم بندي می کنند. آرد دانه هایی غیر از گندم را بر اساس نوع غله نام گذاری می کنند مانند آرد سویا. وقتی کلمه آرد به تنهایی بیاید، منظور آرد گندم است . آرد در صنایع پخت و نانوایی براساس محصول مورد نظر انتخاب می شود به عنوان مثال جهت تهیه و تولید نان سنگک از آرد سنگی و یا آرد تیره استفاده می شود. اصولاً آرد گندم را بر مبنای خاکستر طبقه بندی می کنند .از روی میزان آن می توان به در جه استخراج آرد، درجه رنگ، تیرگی یا روشنی آرد پی برد و نوع و مصرف ومناسب بودن آن را جهت هر یک از نان ها تعیین نمود.