n00234094-b

غذایی که میخورید ممکن است اشتها انگیز باشد یا اشتهای  مارا کور کند  و این با رنگ غذا ارتباط زیادی دارد ممکن است برخی غذاها ومیوه ها آنقدر خوشرنگ باشد که   دوست داشته باشیم آن را بخوریم و یا آنقدر از رنگ غذا زده بشویم که  نتوانیم بخوریم و این به نوعی با چاقی و لاغری ما ارتباط خواهد داشت و این حس ما است که سبب تحریک  اشتهای ما میشود مثلا برخی اوقات فلفلهای رنگی که در کوچه و خیابان میبینیم ممکن است اصلا فلفل دوست نداشته باشیم ولی بخاطر رنگش دوست داشته باشیم آن را بخوریم

آیا می‌دانید رنگ‌ها می‌توانند تاثیر به‌سزایی روی اشتها و در نتیجه چاق و لاغر شدن ما داشته باشند؟ رنگ‌ها حتی می‌توانند روی طعم غذا یا بویی که حس می‌کنیم اثر بگذارند.

در واقع این تاثیر‌گذاری رنگ روی حواس را در اصطلاح «جابه جایی حسی» می‌گویند. هرگاه رنگی را می‌بینیم به یمن وجود حواس بینایی، چشایی و بویایی و حواس دیگر‌مان نیز تحریک می‌شوند.

رنگ سبز نسبتاً روشن، ممکن است بوی سبزه و سبزی‌های خوش‌طعم را به شما تلقین کند. به طوری کلی هر یک از حواس ما در مسیر خود به سمت مغز، گذر‌گاه خاص خود را دارند و با هم به طور موازی در حرکت هستند اما بعضی مواقع با هم تداخل پیدا می‌کنند که احساسی متفاوت را برمی‌انگیزند؛ برای مثال دیدن رنگ لیمویی ممکن است به شما احساسی از طعم ترش دهد و صورتی دهان‌تان را شیرین کند یا خاکستری بوی دود و سیگار را به یادتان آورد.

آبی، کاهش اشتها

این رنگ به شدت سرکوب‌کننده اشتهای فرد است. محققان دریافته‌اند اتاق‌های غذا‌خوری که به رنگ آبی در می‌آیند روی اشتهای افراد اثری منفی دارند و باعث می‌شوند آنها به طور کلی ۳۰ درصد کمتر کالری مصرف کنند.

بعضی‌ها معتقدند از آنجا که خوراکی‌های آبی‌رنگ به ندرت در طبیعت پیدا می‌شوند، انسان قبل از هر چیز با کمک نشانه‌های بصری تعیین می‌کنند غذایی خوب است یا خیر و رنگ‌ آبی هم گاهی نشان دهنده سمی بودن غذا‌هاست؛ بنابراین جلوی اشتها را می‌گیرد. از سویی دیگر رنگ آبی آرامش بخش است و با اثر‌گذاری روی ضمیر ناخودآگاه ما را به آهسته غذا خوردن تشویق می‌کند.

اگر می‌خواهید لاغر شوید می‌توانید دیوار‌های اتاق ناهار خوری را آبی کنید و میز و ظروف غذایتان را آبی انتخاب کنید؛ حتی می توانید داخل یخچال تان نیز از لامپ آبی استفاده کنید تا هر زمان در یخچال را به قصد برداشت خوراکی باز می‌کنید پشیمان شوید.

کسانی که از دکوراسیون آبی رنگ در خانه‌شان استفاده می‌کنند معمولا لاغرند. در واقع رنگ آبی یکی از انتخاب‌های بیشتر شرکت‌هایی است که در زمینه لاغری فعالیت دارند و همچنین شرکت‌های برنامه‌های غذایی و ورزشی مخصوص کاهش وزن، علاقه زیادی به این رنگ دارند.

این رنگ با ذهن و بدن فرد سر و کار دارد و با آرام کردن او موجب کند شدن سوخت‌وساز بدنش می‌شود. اگر می‌خواهید رژیم غذایی بگیرید، تمام آشپزخانه، اتاق غذا‌خوری‌ و ظروف‌تان را آبی کنید و حتی از شمع‌هایی آبی‌رنگ استفاده کنید.

قرمز؛ رنگ اشتها

این رنگ درست برعکس رنگ آبی عمل می‌کند زیرا بسیار قوی و پر‌انرژی است که می‌تواند تا اندازه‌ای فشار خون را بالا برده و همچنین اشتها را تحریک کند.

معمولاً صاحبان رستوران‌های فست‌فود دیوار‌های رستوران‌شان را قرمز رنگ می‌کنند تا علاوه بر بالا بردن اشتهای افراد آنها را به تند خوردن غذا تشویق و جا را برای افرا دیگر خالی کنند. قرمز از نوع رنگ‌های گرم است و موجب شادی و هیجان می‌شود و به این صورت اشتهای فرد تحریم می‌شود.

زرد چاق‌کننده

اگر می‌خواهید دیوار آشپزخانه‌تان را به رنگ زرد خورشیدی در آورید کمی تأمل کنید دیوار‌های زرد‌رنگ بیشتر دعوا‌های خانگی را موجب می‌شوند و چاق کننده هم هستند زیرا باعث می‌شوند بیش از حد نیاز غذا بخورید.

ترکیب رنگ زرد – قرمز و نارجی؛ ایجاد حس مثبت

رستوران دار‌ها مدت‌هاست متوجه اعجاز رنگ‌ها شده‌اند و از آنها بسیار هوشمندانه استفاده می‌کنند. ممکن است توجه کرده باشید که بیشتر رستوران‌ها ی فست‌فود در کنار رنگ قرمز از زرد هم بسیار استفاده می‌کنند. رنگ زرد نه تنها اشتها را بالا می‌برد بلکه فرد احساس می‌کند آنقدر گرسنه است که می‌خواهد هرچه سریع‌تر غذا بخورد.

وقتی فردی چشمش به رنگ زرد می‌افتد، مغزش به سرعت شروع به ترشح هورمون سروتونین می‌کند و این هورمون باعث می‌شود نسبت به خود و اطرافش احساس خوب و مثبتی داشته باشد و وقتی وارد رستوران می‌شود تا می‌تواند غذا و نوشیدنی مصرف کند.

در ضمن لباس کارکنان رستوران‌های فست‌فود به رنگ زرد، قرمز یا نارنجی است و با این کار اشتهای مشتریان را بسیار بالا برده و در نتیجه خرید‌شان بیشتر می‌شود. یک اشتباه در انتخاب یونیفورم‌های آبی و سبز باعث شد تا رستورانی بسیار معروف با کاهش فروش روبه‌رو شود.

ترکیب سبز – آبی کور کننده اشتها

رنگ سبز، به ویژه سبز لجنی نه تنها اشتها را کور می‌کند بلکه ذهن را به طور ناخود‌آگاه به سمت غذا‌های فاسد می‌برد. رنگ‌های آبی و سبز اصلاً مناسب رستوران‌ها نیستند اما اگر می‌خواهید در خانه پر‌خوری نکنید ولی نمی‌توانید جلوی شکم‌تان را بگیرید از رنگ‌ها سبز و آبی برای دیوار‌های اتاق غذا‌خوری و میز و ظروف آشپزخانه استفاده کنید. سبز نیز مانند آبی اثر آرام‌کننده‌ای دارد.

ترکیب زرد – سبز، نابود‌کننده اشتها

این ترکیب یعنی فاجعه؛ اگر می‌خواهید لاغر شوید و از غذا بیزار، از این ترکیب رنگ استفاده کنید که به خوبی جواب می‌دهد زیرا فرد را یاد انواع و اقسام مواد شیمیای سمی می‌اندازد و اشتهایش کاملا کور می‌شود.

سفید افزایش اشتها بدون عذاب وجدان

رنگ سفید که در بسیاری از خانه‌ها، رستوران‌ها و فروشگاه‌ها به وفور دیده می‌شود و به نظر خنثی می‌آید، تاثیر بسیار زیادی روی اشتهای فرد می‌گذارد و باعث می‌شود شخصیت بدون توجه به چیزی غذا بخورد.

خوراکی‌هایی که سفید رنگ هستند مغز را نسبت به مقدار مصرف غذا بی‌خیال می‌کنند. ظروف سفید رنگ هم باعث می‌شوند هرچه بیشتر بخورید و کمتر احساس رضایت کنید.

مواد غذایی معمولا روی ظروف سفید رنگ جلوه خوبی پیدا می‌کنند؛ برای مثال یک کیک نارگیلی با کلی خامه روی بشقاب سفید یخچالی بسیار زیبا و اشتهاآور است.