انجمن دندانپزشکی انگلیس دریافته است زنانی که به مدت سه تا پنج سال، روزانه دولیتر نوشابههای گازدار مینوشیدند، به طور مشابه با معتادان به متامفتامین- شیشه-، کوکایین و کرک، دچار پوسیدگی دندان شدند.
به گفته این دانش پژوهان مصرف مداوم شیشه، کرک و نوشابههای گازدار میتواند مشکلات مشابهی را برای دندانها ایجاد کند که رایجترین آن فرسودگی و پوسیدگی دندان است.شیشه و کراک به شدت دهان مصرف کننده را تحت تاثیر قرار میدهند، در حالی که مصرف مداوم نوشابههای شیرین خطر پوسیدگی دندان را افزایش میدهد.
علاوه بر اینکه این مواد غیر قانونی دندانها را در معرض اسید مضر و آسیبرسان قرار میدهند، میزان بزاق را در دهان نیز کاهش داده و فرصت را برای شستن و از بین بردن اسید کاهش میدهد.
تحقیقات پیشین ارتباط شیشه را به تعدادی از بیماریهایی که به طور فزایندهای با سلامت دهانی ضعیف، مرتبط هستند، نشان داده بود.
این دانشمندان میگویند هر بار که فرد هر گونه نوشیدنی شیرینی را مصرف میکند دندانهایش به مدت یک ساعت تحت حمله اسیدی قرار دارند. بزاق نقش مهمی را در خنثی سازی اسید در دهان ایفا می کند و این عمل یک ساعت طول می کشد.
اگر خوراکی های شیرین به طور مداوم مصرف شوند، دهان دائما تحت حمله اسیدی خواهد بود و فرصتی برای بازیابی خود نخواهد داشت.
دکتر نیگل کارتر مدیر بنیاد سلامت دندان انگلیس گفت: این یافته نشان دهنده آسیب ناشی از مصرف مداوم نوشابههای گازدار است.
این بنیاد توصیه می کند اگر میخواهید طی روز تنقلات بخورید، غذا و نوشیدنیهایی را انتخاب کنند که برای بهداشت دهانیتان مفید باشد مانند پنیر، آجیل، آب یا اب میوههای رقیق.
جویدن آدامس های بدون قند نیز می تواند به تسریع زمانی که طول می کشد تا بزاق پلاکهای اسیدی را خنثی کند، کمک میکند و آسیبی که این هله هولهها میتوانند ایجاد کنند را کاهش دهند.
دکتر کارتر افزود: افزایش مصرف نوشابههای قندی یکی از مهمترین دلایل پوسیدگی دندانها بویژه در کودکان است. گرایش برای مصرف نوشیدنیهای شیرین و مصرف مداوم این تنقلات از عمده دلایلی است که سلامت دهانی در کشورها را رو به کاهش برده است.