512bb413d9127e3d120061c2._w.540_s.fit_

عادت به مصرف شیرهای پرچرب، ماست و پنیر خامه‌ای می‌تواند باعث ‌چاقی و عوارضی مانند دیابت نوع 2 شود.

 

غذاى چرب بسیار به بدن زیان می‌رساند و باعث جذب نشدن کلسیم می‌شود. همچنین، ترکیب چربى، کلسیم غذا، رسوب آن در بافت‏‌ها را ایجاد کرده و زمینه اختلالات قلبی عروقى و تصّلب شرایین را به وجود می‌آورد.

امروزه اکثر مردم به موادغذایی پرچرب مخصوصا لبنیات چرب علاقه دارند چرا که غذای چرب خوشمزه است ولی باید بدانند که اگر خوراکى خیلى چرب باشد، اسیدهاى چرب جذب نشده با کلسیم موجود در غذاها، ترکیب شده و صابون‏‌هاى آهکى غیر محلولى به وجود مى‏‌آورند که علاوه بر رسوب در جدار عروق مى‏‌تواند باعث کم شدن کلسیم بدن شود (به علت جذب نشدن کلسیم).

این نیز براى مبتلایان به دردهاى استخوانى، آرتروزها مضر است و  موجب تخلخل‏  بافت استخوانى، پوک شدن آنها و شکسته‏ شدن استخوان‏‌ها می‌شود.

غذاهای چرب موجب روماتیسم و دردهاى مفصلى شده و تراکم چربى در عروق را زیاد می‌کند همچنین زیاد شدن املاح در مفاصل که نقرس را ایجاد کرده و فشار خون و عوارضى چون سکته قلبى، سکته مغزى و عدم توان حرکت مفصلى مخصوصاً در ناحیه کمر و زانوها را ایجاد می‌کند و می‌توان به صراحت گفت که از همه مهمتر موجب به وجود آمدن آرتریواسکلروز یا سفت شدن جدار عروق است که به علت زیاد شدن چربى به صورت پلاک‏‌هایى در عروق بزرگ و رسوب آنها می‌کند.

هر چه چربى غذا در کیموس معده بیشتر باشد مهار تخلیه‏ آن بیشتر می‌شود و غذا مدت بیشترى در معده باقى مى‏‌ماند. این ماندن غذا، خود موجب تشدید اسیدیته معده و زیاد شدن آن مى‏‌شود که سرانجام موجب ایجاد ورم و در به وجود آمدن زخم معده و اثنى‏‌عشر مؤثر خواهد بود.

مصرف چربى حیوانى و خطر ایجاد سرطان رابطه‏ مستقیمى وجود دارد. چربى‏‌هاى اضافى مخصوصاً چربى‏‌هاى اشباع شده مانند روغن پالم مانند درخت در مسیر عروق ریشه دوانیده و به تدریج بزرگ مى‏‌شود و عروق را تنگ مى‏‌کند مانند بزرگ شدن ریشه گیاه در یک بطرى. زیاد شدن چربى و رسوب آن در عروق موجب گرفتگى رگ‏‌هاى غذادهنده قلب مى‏‌شود.

روغن پالم بیشتر در صنایع صابونسازی و همچین مشتقات روغن پالم در صنایع مختلف آرایشی، بهداشتی و شیمیایی از گذشته مطرح بوده است و در یک جمله روغن پالم جزؤ بی کیفیت ترین و مضرترین روغن‌هاست.

سید جواد علوی درباره روغن‌های اشباع و تاثیر آن در بدن به خبرنگار تسنیم می‌گوید: روغن‌هایی که با طبیعت بدن سازگاری ندارد به کبد آسیب وارد می‌کند و موجب گرم شدن بیشتر کبد شده در نتیجه کبد چرب ایجاد می‌کند همچنین این روغن‌ها موجب افسردگی و مشکلات قلبی و عروقی، مشکلات رحمی، افسردگی و واریس می‌کند.

به گفته وی روغن‌های اشباع که با طبیعت بدن سازگاری ندارد مواد زائد را در بدن زیاد می‌کند. غلظت و لزوجیتی در بدن بروز پیدا می‌کند و عوارض زیادی را در بدن به جا می‌گذارد.

این کارشناس طب سنتی می‌افزاید: این روغن‌ها (پالم) مزاج بدن را از تعادل خارج کرده و غذاهایی باید مصرف کنیم که مزاج را به تعادل نگه دارد و طبیعت بدن را از تعادل خارج نکرده و خونسازی مناسب بروز پیدا کند.

علوی ادامه می‌دهد: روغن‌هایی مانند پالم موجب رسوب در بدن شده و بدن را از حالت طبیعی خارج می‌کند و روغن‌هایی باید وارد غذا شود که رسوب نکند.

سید مرتضی صفوی نیز درباره عوارض روغن پالم  گفت: پالم یا نخل روغنی از گیاهان بومی آفریقا است.

به گفته وی بیماری‌های قلبی – عروقی یکی از مهمترین علل مرگ در کشورهای در حال توسعه است که میزان مرگ و میر در بسیاری از نقاط دنیا رو به افزایش است.

این متخصص تغذیه اضافه می‌کند: افزایش سطح کلسترول تام و LDL (کلسترول بد) به عنوان مهم ترین عوامل خطر در پیشرفت بیماری‌های قلبی – عروقی هستند. چربی رژیم غذایی نقش مهمی در سطح چربی های خون، ایجاد لخته و شروع این بیماری دارد.

صفوی خاطرنشان می‌کند: افزایش اسیدهای چرب اشباع در رژیم غذای موجب افزایش کلسترول تام و LDL می‌شود و خطر بیماری‌های قلبی – عروقی را افزایش می‌دهد