خوراکی كه مصرف میکنیم بواسطه بدن ما مورد استفاده قرار می گیرد و به موادی تبدیل می شود كه در رشد و مراقبت بافت ها بكار می رود. یک بافت زنده دلیلش تغذیه خوب است .
غذا همانقدر برای وجود انسان ضروری است که هوا برای تنفس و آب برای نوشیدن. غذایی که میخوریم، در بدن مورد استفاده قرار میگیرد و به موادی تبدیل میشود که در رشد و نگهداری بافتها به کار میرود. یک بافت زنده، محصول تغذیه خوب است. انسان برای ادامه حیات به 45 ماده مغذی نیاز دارد. موادغذایی هضم و جذب و در سوخت و ساز استفاده میشوند. موادشیمیایی مفید استخراج شده از غذا بهوسیله بدن موادمغذی خوانده میشوند. بعضی از سبدهای غذایی به گونهای انتخاب شدهاند که در برگیرنده همه موادمغذی هستند. سلامتی یك شخص وابسته به نوع و كمیت مواد غذایی است كه برای رژیم غذایی خود انتخاب می نماید.
سوءتغذیه، آزردگی یا حذف سلامت است یا بهصورت کمبود یا افزایش موادمغذی از حد تعادل. سوءتغذیه کمبود یا افزایش یک یا چند ماده مغذی در بدن است که به وجود آورنده بیماری و ناراحتی است. مشکلات تغذیه ای شدید در یک مرحله خاص از زندگی میتواند خطر جبرانناپذیری برای بدن باشد و بر وضعیت فیزیکی، ذهنی و درک و فهم روشن یک شخص اثر نامطلوب میگذارد.
امروزه اشخاص بیشتری تمایل به گسترش سطح آگاهی برای بهبود سلامتی خود ، خانواده و جامعه دارند و به قدرت شفابخش تغذیه سلامت بخش و ترجیحا گیاهخواری و اهمیت آن در این مسیر پی می برند ، روند تغذیه سالم هم اکنون در همه جای جهان به شکل جدی مطرح و در حال گسترش است .
کتاب “سرچشمه شادابی” حاوی اطلاعات علمی در خصوص انتخاب هوشمندانه ی گزینه غذایی است.نویسنده ی کتاب بیان می کند که «اگر شما از گرفتن رژیم های گوناگون جهت کاهش وزن و یا بهبود سلامتی خود نتیجه نگرفته اید و یا بعد از کنار گذاشتن این گونه رژیم های غذایی دچار ولع غذایی و یا احساس خستگی در ادامه دادن آنها شده اید ، هم اکنون زمان آن فرا رسیده است که به سادگی و بدون فشار یا تحمیل ، هر آنچه را دوست دارید میل کنید و به سلامتی ، تعادل و وزن دلخواه
خود برسید . در رژیم های حاوی میزان پروتئین بالا و کربوهیدات های پایین ، اشخاص دچار ولع می شوند و نه تنها وزن آنها پس از مدتی به حالت اولیه بر می گردد ، بلکه از لحاظ معیارهای سلامتی نیز می تواند مضر باشد .در تغذیه صحیح از آنجایی که مصرف پروتئین های گیاهی می تواند همراه با کربوهیدرات های سالم باشد که نه تنها باعث متعادل کردن وزن می شود بلکه منجر به ترشح صحیح هورمونی نیز می گردد که در سلامتی نقش مهمی ایفاء می کند . بااین نوع تغذیه ، دیدگاه در انتخاب سبد غذایی وسیع تر می شود و باعث از بین بردن ولع غذایی نیز می شود که نتیجه آن تعادل درماندگاری وزن مناسب و سلامتی است.»
این کتاب با عنوان فرعی «برنامه غذایی سلامتبخش برای تعادل وزن و آرامش فکر با تنظیم و تعادل سیستم هورمونی» نوشته «مانا پالیزی» بهوسیله انتشارات بهجت منتشر شده است.مبحث اصلی این کتاب ، روش تغذیه سالم برای بهبود سلامتی از جنبه های مختلف و برخوردار شدن از تعادل در انتخاب غذا ، وزن ، مواد مصرفی ، زمان مناسب و شیوه مصرف آن می باشد که به تمامی بر روی رفتار و عملکردهای ما تاثیر مستقیم دارد . همچنین هر شخص می تواند با شناخت اهمیت پروتئین ها ، کربوهیدرات ها ، چربی ها و کلسیم ها ، کلیه ویتامین های مصرفی سالم و انتخاب گزینه صحیح غذایی متعادل ، احساس رضایت ، سلامتی و شادابی نماید و با بکارگیری این روند تغذیه آن را تجربه نماید . مطالب نوشته شده در این کتاب فقط به منزله یادآوری و برقراری ارتباط همه جانبه و هماهنگ ما با طبیعت ذاتی مان می باشد که بخش مهمی از آن تغذیه سلامت بخش است . این تغذیه که سرچشمه شادابی سلامتی آرامش و تعادل است ، ارتباطی مستقیم با رفتار و عملکردهایمان دارد که تاثیرات آن برخود ، خانواده ، جامعه و در نهایت کل جهان هستی انکار ناپذیر است .