pair-of-swollen-legsfeet
عوامل گوناگونی به ورم پا در بارداری کمک می کنند.در بارداری مقادیر بیشتری مایعات  در بدن تولید وتجمع می یابد.بعلاوه جنین در حال رشد، فشار بیشتری روی وریدها وارد کرده که باعث اختلال در بازگشت خون به قلب می شود.

گرچه این مشکل در طی بارداری، به تنهایی به عنوان بیماری خاص مثل پره اکلامپسی شناخته نمی‌شود، اما می‌تواند در صورت همراهی با افزایش فشار خون نشانه‌ای از مشکلات شدید‌تر و اختلالات کلیوی باشد.
ندا مقتدر اصفهانی- متخصص ز نان و زایمان گفت: ورم پا‌ها در بارداری، یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری از خانم‌ها را نسبت به سلامت و زیباییشان نگران می‌کند.
وی افزود: ورم پا‌ها در بارداری اگر همراه با افزایش فشار خون باشد، نشانه‌ای از مشکلات شدید و بیماری‌های کلیوی است. بنابراین در صورت تشدید ورم و درگیر شدن دست‌ها و صورت حتما به پزشک مراجعه شود.
وی افزود: در زمان بارداری به دلیل اینکه عروق ۲ لیتر خون اضافه در خود جای می‌دهند، معمولا گشاد‌تر از حالت معمول هستند و روی عروق دیگر نیز فشار وارد می‌کنند و این حالت در فرد باردار سبب ورم پا می‌شود.
مقتدر اصفهانی تصریح کرد: در افرادی که سابقه وار‌یس دارند، افرادی که وز‌نشان در بارداری زیاد بالا رفته و افرادی که در سنین بالا باردار می‌شوند، این حالت شدید‌تر است.
وی در رابطه با پیشگیری یا کاهش ورم پا در بارداری گفت: مادران باردار باید مصرف نمک را کاهش دهند و حتما پیاده‌روی داشته باشند، همچنین باید از کفش‌هایی با پاشنه ۳ سانتی متر استفاده کنند.
این افراد نباید مصرف مایعات را محدود کنند و تا جایی که می‌توانند مایعات مصرف کنند.