ab23264.jpg
از عوامل زیستی ابتلا به این بیماری ؛ ژنتیک، توارث، اختلالات ساختاری مغز، عفونت‌ها، سوء تغذیه، بیماری‌های دوران بارداری مادر، صدمات زایمانی، حوادث و ضربه‌های مغزی، تغییرات ناقل‌های عصبی شیمیایی، هورمون‌ها و … آن‌ها را می‌توان نام برد.

غلامرضا حاجتی، متخصص اعصاب و روان گفت: بیماری اسکیزوفرنیا یک بیماری مزمن و شدید روانپزشکی است که حدود 1 درصد از جامعه به آن مبتلا می‌شوند. طیف این بیماری بسیار وسیع است. در موارد خفیف تا متوسط این بیماران،‌ پس از گذراندن دوره درمان و کنترل بیماری و پس از آموزش‌های روان درمانی که به آنها و خانواده‌شان داده می‌شود،‌ می‌توانند به جامعه برگردند و به شرط کنترل بیماری،‌ زندگی طبیعی داشته باشند.
حاجتی علت این بیماری را ناشناخته دانست و گفت: تنها راه درمان این بیماری،‌درمان دارویی و بستری شدن در مراکز روان درمانی است. دیده شده در افرادی که پیشینه خانوادگی ابتلا به اسکیزوفرنیا دارند، این بیماری بیشتر امکان بروز دارد.
وی در مورد شایع ترین علائم این بیماری گفت: این افراد دچار توهمات هستند یعنی درک بدون وجود محرک در محیط. مثلا صدایی را می‌شنوند بدون اینکه باشد و یا فردی را می‌بینند بدون اینکه وجود داشته باشد.
دیگر علامت مهم این بیماری هزیان گفتن است بدین معنی که باورهای نادرستی دارند که با نرم‌های فرهنگی جامعه سازگار نیست.
حاجتی ادامه داد: سومین علامت بیماران اسکیزوفرنیا این است که این افراد استدلال‌پذیر نیستند و مسائلی را عنوان می‌کنند که خلاف عقل و منطق است و استدلالی که برایشان آورده شود را قبول نمی‌کنند.
رفتارهای مهارگسیخته و عجیب از دیگر علائم این بیماری است به طور مثال پرخاشگری‌های شدید،‌ بدون علت از خود نشان می‌دهند.
این متخصص اعصاب و روان ادامه داد: گفتار و کلام از هم گسیخته از دیگر نشانه‌های اسکیزوفرنیا است به طوری که در گفتگو با این افراد،‌ متوجه منظور و صحبت آنها نمی‌شویم که اگر فردی 3 علامت از این 5 علامت کلی را داشته باشد،‌ پزشک را به بررسی بیشتر در مورد تشخیص بیماری اسکیزوفرنیا،‌ وادار می‌کند.