وی با تاکید بر اینکه هضم کربوهیدرات برای افراد دیابتی مشکل است، گفت: با وجود اینکه در اغلب موارد به افراد دیابتی توصیه میشود برای کاهش قندخونشان سبزیجات زیادی مصرف کنند، سبزیجات نشاستهدار از این قاعده مستثنا هستند. نشاسته این نوع سبزیجات بعد از طبخ به قند تبدیل شده و خیلی زود توسط بدن جذب میشود.
فروزانی یادآور شد: یکی از بارزترین مثالهای سبزیجات نشاستهدار، سیب زمینی است. سیبزمینی به دلیل بالا بودن میزان نشاسته موجود در آن، میتواند برای افراد دیابتی و افرادی که دارای قندخون بالایی هستند مضر باشد. البته این بدین معنا نیست که باید این سبزیجات را از رژیم غذایی حذف کرد. افراد دیابتی میتوانند با مشورت پزشک خود به میزان محدود و مشخصی از این مواد استفاده کنند.
وی مصرف سبزیجات تازه را به دیابتیها توصیه کرد و گفت: اگر امکان تهیه سبزیجات به صورت تازه امکانپذیر نیست، استفاده از سبزیجات منجمد یا کنسرو شده نیز گزینه جایگزین مناسبی است. البته باید توجه داشت که برخی انواع کنسروها به دلیل وجود سدیم در آنها میتوانند موجب افزایش فشارخون شوند.
این متخصص تغذیه گفت: افراد دیابتی باید سعی کنند روزانه حداقل به همراه یکی از وعدههای غذایی سالاد مصرف کنند. اگر سالاد را پیش از غذا صرف کنند، نه تنها از فواید متعدد سبزیجات موجود در آن بهرهمند می شوند، بلکه اشتها برای وعده اصلی کمتر میشود و در نتیجه کالری کمتری وارد بدن میشود.