گاهی توجه زیاد والدین به رفتارهای نامناسب کودکان موجب میشود که رفتارهای نادرست آنان تقویت شود؛ به طوری که کودکان به دلایل مختلف به جر و بحث کردن، نق زدن و مجادله کردن متوسل میشوند.
به عنوان والدین، شما همیشه میخواهید کودکانتان همراه هم باشند و دعوا نکنند. اما به دلیل شرایط سنی آنها، گاهی این اتفاق نمیافتد.
ما در اینجا 9 شیوه برای مقابله با آن برایتان آوردهایم.
1. در مرحله اول، شما باید با هر کدام از کودکان خود به طور جداگانه رفتار کنید و این نکته را نیز به آنها گوشزد کنید که رفتار شما با هر یک از آنها متفاوت است زیرا آنها شخصیتهای متفاوتی دارند.
2. هیچوقت فرزندان خود را با هم مقایسه نکنید زیرا احساس بدی در آنها بوجود میآورد که تا بزرگسالی نیز همراه آنها خواهد بود.
3. گاهی لازم است زمانی که آنها رابطه خوبی با هم ندارند، مخفیانه آنها را زیر نظر داشته باشید. در این صورت میتوانید برای بهبود شرایط آنها برنامه ریزی کنید.
4. بین کودکانتان تبعیض قائل نشوید و از آنها انتظارهای یکسانی داشته باشید و تمام انرژی خود را بر این که چگونه از عهده آن بر میآیند، بگذارید.
5. از هر فرصتی برای تشویق و برانگیختن کودکانتان استفاده کنید، به خصوص زمانی که خودشان با مشکلات خود دست و پنجه نرم میکنند.
6. برای نزدیک شدن به آنها، به طور جداگانه با آنها صحبت کنید. زمانی را تنها به شناخت احساسات فرزندانتان اختصاص دهید.
7. احتیاجی نیست بلند با کودکانتان صحبت کنید. با آرامش سخن گفتن مشکل را حل خواهد کرد.
8. اگر آدم زودجوشی هستید، عصبانیت خود را در مقابل کودکانتان نشان ندهید. آنها آنچه را که میبینند، یاد میگیرند.
9. اگر احساس کردید که دعوای آنها بالا گرفته است، جدایشان کنید و زمانی که آرام شدند، درباره آن صحبت کنید. به آنها گوشزد کنید که رفتارهای خشونت آمیز در خانه ممنوع است و اگر بار دیگر تکرار شود، جریمه خواهد داشت.
نکتهای دیگری نیز وجود دارد اما اگر شما به نکات گفته شده در بالا عمل کنید، مشکلی نخواهید داشت. دعوای کودکان با هم طبیعی است اما قبل از این که تبدیل به یک مشکل بزرگ شود، باید از آن جلوگیری کنید. یادتان نرود، هر کودکی منحصر به فرد است!