اگر به ما پیشنهاد یک دسر شیرین و هوس انگیز همچون یک برش کیک، کرم کارامل، ژله، پودینگ، بستنی، کرم کاکائو، پلمبیر یا یک لیوان معجون بدهند با کمال میل و رغبت پذیرا هستیم و هیچ گاه هم برای ما معلوم نشده این دسر لذیذ را کجای دلمان جا می دهیم و چگونه میل به خوردن آن داریم!
شاید شما هم جزء آن دسته از افرادی باشید که عادت دارند بعد از غذا شیرینی مصرف کنند و معتقدند به هضم بهتر غذا کمک میکند ولی این باور چقدر درست است؟
دکتر برلیانت بزرگمهر، متخصص تغذیه گفت: یک عادت و باور در بین بسیاری از ایرانیان وجود دارد که خوردن شیرینی بعد از غذا بویژه وعده نهار، به هضم و جذب بهتر آن کمک میکند، این باور پایه و اساس در عادت افراد دارد.
وی ادامه داد: در حالت طبیعی، دستگاه گوارشی غذاها را بر اساس نوع آنها، طی زمانهای متعددی هضم می کند.
بطور معمول، کربوهیدراتها و مواد قندی، سریع جذب و چربی و پروتئینها دیر هضم هستند که پروتئینهای حیوانی در مقایسه با سایر پروتئین های گیاهی زمان هضم بیشتری دارند.
دکتر بزرگمهر گفت: مصرف مواد قندی و بخصوص شیرینیجات بعد از غذا یک عادت است که مداومت در آن باعث چاقی و افزایش چربی به خون میشود.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: بهتر است افراد برای هضم سریعتر غذا، روشهای بهتری مانند پیادهروی و ورزش را انتخاب کنند البته انجام ورزشهای سنگین بعد غذا توصیه نمیشود و انجام پیاده روی بسیار مطلوبتر است.