مدير واحد آموزش و اطلاعرساني شركت داروسازي اسوه، تأكيد كرد: ضررهاي نگهداري دارو در منزل در بسياري از موارد بيشتر از فايدههاي آن است.
به گزارش دکتر سلام به نقل از روابط عمومي شركت داروسازي اسوه، « ناهيد خيري» در خصوص نگهداري دارو در منزل گفت: امروزه در بيشتر خانهها مقداري دارو نگهداري ميشود كه اين داروها در يخچال يا در جعبه كمكهاي اوليه گذاشته ميشوند و معمولاً شامل باقي مانده داروهايي است كه به طور ناقص مصرف شدهاند.
وي افزود: هدف از نگهداري داروها در منزل اين است كه يك روزي از آنها استفاده شود در صورتي كه استفاده مجدد از اين داروها علاوه بر اينكه اغلب خود سرانه و بدون تجويز پزشك خواهد بود، احتمالاً كاربرد نادرست داشته و خطر مصرف داروهاي فاسد و تاريخ گذشته را به همراه دارد و حتي ممكن است داروها توسط كودكان يا افرادي كه اختلالهاي روحي دارند، مصرف شوند.
خيري ادامه داد: در صورتي كه لازم است هر وقت يكي از افراد خانواده بيمار ميشوند و نياز به مصرف دارو پيدا ميكند، توسط پزشك معاينه شده و تجويز دارو توسط پزشك معالج انجام و همان موقع دارو از داروخانه تهيه شود.
خيري افزود: حداقل هر سه ماه يكبار همه داروهاي موجود در منزل را از نظر تاريخ مصرف بررسي كنيم و داروهاي تاريخ گذشته را در سطل آشغال بياندازيم.
خيري تاكيد كرد كه هرگز داروئي را در جعبه داروي ديگري نگذاريم و به شرايطي نگهداري دارو كه روي جعبه دارو يا در بروشور آن ذكر شده توجه كنيم.
وي يادآوري كرد كه باقي مانده محلول سرم، قطره و شربتهائي كه بطور ناقص مصرف شدهاند قابل نگهداري نيستند و بايستي حتما دور ريخته شوند.
اين كارشناس آموزش افزود: داروها را حتما در محلي مناسب و دور از گرما، رطوبت و نور مستقيم آفتاب قرار دهيد بطوري كه اين محل بايد دور از دسترس كودكان كنجكاو باشد.
وي اظهار داشت: بهتر است ليستي از داروهاي موجود در منزل تهيه شود و در محل نگهداري داروها نصب شود و هر چند وقت يك بار اين ليست بازبيني شود. ميتوان تاريخ انقضاي هر دارو را هم در اين ليست نوشت.
خيري ادامه داد: دارويي را كه نميشناسيد، در منزل نگه نداريد. اينگونه داروها را ميتوان به جمعيت هلال احمر يا مؤسسات خيريه اهدا كرد و نبايد داروها را به افراد فقير و محتاج داد زيرا ممكن است آنها را خودسرانه مصرف كنند و خطراتي متوجه آنها شود.
وي تأكيد كرد كه مصرف خودسرانه دارو و يا تجويز دارون براي ديگران مجاز نيست براي استفاده از داروهاي موجود در منزل، هر بار با پزشك خود مشورت كنيم.
وي خاطرنشان كرد: سرنگ و يا دستكش استريل نيز تا تاريخ انقضاي مصرف دارند و پاره شدن كاغذ پوشش سرنگ و دستكش سبب غير استريل و غيرقابل استفاده شدن آنها نيز ميشود.