dry-mouth
سوزش در دهان، ترك خوردن لب ها، بروز آفت و تبخال و ضایعات قارچی روی زبان یا اطراف لب‌ها از نشانه های خشک شدن دهان است که با نوشیدن قهوه آنرا تشدید می کنید.

قهوه یکی از نوشیدنی‌های پرطرفدار است که بعد از چای بیشترین مصرف را در بین خانواده‌های ایرانی دارد. برلیانت بزرگمهر، متخصص تغذیه گفت: قهوه یکی از نوشیدنی‌های پرطرفدار است که موجب سرحالی و رفع خستگی می‌شود و انتخاب اکثر افراد در محیط کار و یا پس از فراغت از یک روز پرکار است.
وی ادامه داد: دیده می‌شود در برخی افراد، نوشیدن قهوه موجب سستی، بی‌حالی، ضعف و بی‌خوابی می‌گردد که این عوارض به علت کافئین موجود در قهوه است و اثرات مشابه در مورد مصرف چای در گروه دیگری از مردم مشاهده می‌شود.
دکتر بزرگمهر گفت: تئین موجود در چای و کافئین موجود در قهوه علاوه بر اثرات مثبت و منفی که در افراد مختلف دارد، ممکن است در گروهی که حساسیت نسبت به این مواد دارند، موجب بروز خشکی دهان شود. ضمن اینکه شاید هیچ یک از اثرات منفی دیگر قهوه مثل بی‌خوابی و سستی و… در این افراد مشاهده نشود.
بزرگمهر توصیه کرد: بهتر است این گروه که متوجه خشکی دهان پس از مصرف قهوه می‌شوند، از نوشیدنی‌های جایگزین مثل چای و چای سبز به جای قهوه، استفاده کنند.