این بیماری می تواند در زمان تولد تظاهر کند که افتادگی پلک مادر زادی اطلاق می شود و یا بر اثر پوست اضافی در پلک (پف پلک) می باشد که نیاز به جراحی همزمان یا بعدی پف پلک (بلفاروپلاستی) است
پتوز یا افتادگی پلک چشم یکی از ناهنجاریهای چشمی است که میتواند مادرزادی و یا به علت جسمی یا خارجی، بروز پیدا کند. هرمز شمس، چشم پزشک و رئیس بیمارستان فارابی گفت: در موارد پتوز مادرزادی، شکی و یا کمبود عصب در عضله پلک چشم، موجب افتادگی پلک میشود. در مواردی ضربه خوردن به چشم میتواند موجب بروز مشکل در عصب پلک چشم و افتادگی آن شود.
شمس ادامه داد: در بعضی موارد، علت پتوز، مشکلات متابولیکی مثل کمبود پتاسیم بدن است که با برطرف شدن عامل بیماریزا و با کمک داروها، میتوان وضعیت پلک را به حالت طبیعی برگرداند.
وی گفت: گاهی افتادگی پلک چشم در کودکان ممکن است جلوی مرکز دید را بگیرد که تنبلی چشم را بدنبال دارد و در این موارد با عمل جراحی و استفاده از عینکهای مخصوص مشکل برطرف میشود و در صورتی که افتادگی پلک در کودک جلوی مرکز دید را نگیرد و منجر به کاهش دید کودک نشود، تا ۶ سالگی صبر میکنیم و سپس اقدام به انجام عمل جراحی برای رفع افتادگی پلک میکنیم.
شمس درمان جراحی برای انواع مادرزادی و افتادگی پلک چشم را هم بهترین و موثرترین روش درمانی دانست.