علائم بالینیکمبود منیزیم با لرزش ، اسپاسم عضله ، تغییرات شخصیتی ، بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ مشخص می شود . تتانی ، پرش عضله، حرکات غیر ارادی، تشنج و کـُما نیز در افراد با کمبود شدید منیزیم گزارش شده است.
فرد مبتلا به کمبود منیزیم همیشه قدرت عضلانی ضعیفی دارد و قادر به مشت کردن دست خود به عنوان نشانه قدرت عضلانی نیست.
رضا راستمنش، متخصص تغذیه گفت: علائم جسمی و روحی، روانی و نیز حس کوفتگی، خستگی، گرفتگی یا پرش عضلانی از جمله علائم جسمی کمبود این ویتامین در بدن است.
وی افزود: فردی که دچار کمبود منیزیم است گرفتگی یا پرش عضلانی را دربدن خود تجربه میکند همچنین این فرد همیشه قدرت عضلانی ضعیفی دارد و قادر به مشت کردن دست خود به عنوان نشانه قدرت عضلانی نیست.
این متخصص تغذیه با اشاره به نشانههای روانی کمبود منیزیم در بدن اظهار داشت: فرد مبتلا به کمبود منیزیم از نظر روانی، همواره احساس رخوت و کسلی میکند همچنین همواره احساس کم خوابی را با خود همراه دارد این فرد پس از بیدار شدن از خواب راحتی را تجربه نکرده است.
راستمنش ادامه داد: تمام دانهها که به خصوص آجیلهایی مانند پسته، فندق و بادام همچنین خرما منبع غنی منیزیم به شمار میرود. علاوه بر اینها مکملهای منیزیم به صورت قرص جوشان و کپسول در بازار وجود دارد این مکملها با تشخیص متخصص تغذیه و در صورت کمبود منیزیم در بدن فرد تجویز میشود.
وی عنوان کرد: افراد مبتلا به کمبود منیزیم به طور طبیعی باید سبد غذایی خود را تغییر دهند و در صورتیکه از آجیل، دانهها و بذرها کمتر استفاده میکنند باید این مواد غذایی را به سبد غذایی خود اضافه نمایند.
وی در پایان گفت: افراد میتوانند در آزمایشهای خونی که هر 2 سال یکبار انجام میدهند از پزشک معالج خود بخواهند تا اطلاعاتی در خصوص سطح منیزیم بدنشان به آنها بدهد.