ra4-644

دوران نوجوانی یک از  حساسترین و مهمترین دوران در زندگی هر شخصی است در این دوران است که تمایلات جنسی شکل میگیرد و دلبستگی شکوفا میشود و شخص دچار هراسهای جنسی میشود و ترس از ارضای جنیب, عصبانیت  با بوجود آمدن مشکلات جنسی  آشکار میشود ببینیم دین مبین اسلام برای اینکه مشکلی در دوران نوجوانی پیش نیاید  چه روشهایی را در دوران نوجوانی پیشنهاد میکند

اسلام برای جلوگیری از وقوع مشکلات جوانان، راه های زیر را پیشنهاد می‌کند که عمدتاً جنبه پیشگیرانه دارد.

1- اصلاح روابط خانوادگی:خانواده مهم ترین پناهگاه برای جوانان است.

2- جلوگیری از سرزنش بیجا:سرزنش بی‌جا آتش لجاجت وخصومت نوجوان را شعله ور می‌سازد. امام علی (ع) می‌فرمایند:( الافراط کم الملامه یشیب نیران اللجا. ) یعنی زیاده روی در سرزنش، هر دم و ساعت فرزند خود را ملامت کردن، آتش لجاجت و سرکشی را در آنان شعله ور می‌سازد.

3- ایجاد اسوه و الگوی مناسب برای جوانان: (رفتار کودکان در اثر رفتار درست والدین محفوظ می‌ماند).  وقتی والدین رفتار درستی نداشته باشند نمی‌توان از جوانان انتظار رفتار مناسب را داشت.

4- انتخاب دوستان مناسب:افراد تابع عقیده دوست خود هستند پس مواظب باشید با چه کسی دوست می‌شوند.

5- اصلاح اجتماعی و ایجاد زمینه مساعد تربیتی:جامعه فاسد باعث تباهی جوانان می‌گردد. اصلاح قانون اجتماعی یکی از طرق پیشگیری از انحرافات جوانان است. جوانان گاهی نمی‌خواهند تشریفات وآداب معمول را دنبال کنند و نباید آنان را به رعایت آداب دست و پاگیر مجبور ساخت.

6- تشویق جوانان به بهره وری از دوران جوانی : باید جوانان راتشویق کرد که از این دوره کمال استفاده راببرند و به آن ها گوشزد شود که دانشمندان بزرگ، بیش ترین موفقیت خودرا بهره گیری صحیح از دوره جوانی خود می‌دانند.

 7- پرکردن اوقات فراغت: از آن جا که یکی از علل عمده انحراف جوانان، بیکاری است، لازم است اوقات فراغت به شکل مناسب پر شود مثل شرکت کردن در رشته های مختلف ورزشی ( شنا، ورزش رزمی، تیراندازی و. . .  ).

8- تربیت برای عزت نفس و تسلط بر خویشتن : در دورۀ جوانی قوای شهوانی در نهایت قدرت خود هستند،  اگر جوانان مطیع شهوات خود گردند خود را به هلاکت می‌اندازند.