برای بیشتر افراد سندرم روده تحریک پذیر بیماری ای مزمن بوده ولی گاهی اوقات علایم آن شدید تر و یا ضعیف تر می شود.بعضی غذاها همچون شیر، شکلات و …، استرس و تغییرات هورمونی در زنان ، بعضی از انواع آنتی بیوتیک هها، عفونت در دستگاه گوارش و عوامل ژنتیکی از عوامل ایجاد آن باشند.
در حال حاضر از هر 6 نفر جمعیت جامعه، یک نفر به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا است البته بسیاری از افراد بیمار از بیماری خود اطلاع کافی ندارند. نادر شریف زاده متخصص بیماریهای گوارشیافزود: سندرم روده تحریک پذیر بیماری است که در آن حرکات غیر ارادی رودهها کم یا زیاد شده و در نتیجه نظم طبیعی آن از دست میرود.
وی با اشاره به اینکه سندرم روده تحریک پذیر در تمام گروههای سنی دیده میشود، اظهار داشت: دل درد و بروز علائم و اختلالات گوارشی و تغییر در اجابت مزاج، از مهمترین علائم سندرم روده تحریک پذیر است.
شریف زاده تصریح کرد: در حال حاضر از هر شش نفر جمعیت جامعه، یک نفر به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا است که البته بسیاری از افراد بیمار به بیماری خود اطلاع کافی ندارند.
وی گفت: بسیاری از مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر به دلیل ناآگاهی از بیماری خود و تصور اینکه علائم به وجود آمده عادی و گذرا هستند، اقدام خاصی جهت درمان بیماری خود نمیکنند که همین موضوع موجب تشدید بیماری و مشکل شدن روند درمان آن میشود.
شریف زاده یادآور شد: با مشاهده علائم و اختلالات گوارشی به ویژه دل درد، اسهال و یبوست باید به پزشک مراجعه کرده و در صورت ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر، اقدامات درمانی و کنترلی صورت گیرد.