بثورات جلدی، خارش،تورم، سرگیجه شدید و مشکل در تنفس ،تاول ،ترک خوردگی پوست،سیاه و آبی شدن پوست از جمله عوارض استفاده از این دست کرم ها هستند!
مصرف خود سرانهی کرمهای روشن کننده پوست را دچار قرمزی، التهاب، تیرگی و در نتیجه آتروفی پوست میکند. حسین طباطبایی متخصص پوست و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص اینکه روشن کننده مصرف کنیم یا نه، اظهار داشت: رنگ پوست ژنتیکی است و کسانی که قصد تغییر رنگ پوست خود را دارند باید بدانند تنها تا زمانی که دارو مصرف میکنند، یک الی دو درجه روشن تر می شود اما به محض قطع کردن کرمها رنگ پوست به حالت اول بر می گردد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه تبلیغ این نوع کرم ها فریب دهنده و فقط برای فروش آنهاست افزود: مصرف این نوع کرم ها با دوز بالا می تواند فرد را دچار عارضه کند.
طباطبایی تصریح کرد: مصرف خود سرانه این کرمهای موضعی از قرمزی و التهاب شروع شده تا لکهای تیره و در نهایت باعث آتروفی پوست میشود که با نازک شدن پوست و همچنین بیرون زدگی مویرگهای پوست همراه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه گاهی به دلیل اختلالات هورمونی با قرصهای ضد بارداری، آفتاب سوختگی و مصرف آنتی بیوتیکها رنگ سازی در قسمتهایی از پوست افزایش مییابد، گفت: در این صورت با مصرف برخی از داروها و کرمهای موضعی میتوان افزایش رنگ را کاهش داد.