این عضو شورای شهر با بیان اینکه بیماری اعتیاد، سرمایههای اصلی جامعه را از بین میبرد، تصریح کرد: در گذشته برای مقابله با اعتیاد موضوع و برنامه خاصی در دست نبود، بنابراین میتوان با برنامهریزی دقیق در این بخش و درگیر کردن جامعه، به نتایج مثبتی دست یافت.
آباد ضمن تاکید دوباره بر پیشگیری از اعتیاد، ادامه داد: اگر شرایطی فراهم شود تا افراد در معرض آسیب، ایمن شوند، موضوع مبارزه با اعتیاد سادهتر میشود و برای این منظور میتوان با ایمنسازی جسمی و روانی افراد به نتایج مثبتی دست یافت که برای این کار باید از خانوادهها شروع کرد تا در ادامه آثار آن را در کل جامعه دید.
وی در واکنش به این گفته که عدهای دسترسی آسان به موادمخدر را علت اصلی اعتیاد در جامعه میدانند، گفت: تمام پدر و مادرها از کودکی فرزندان خود را در برابر بیماریها واکسینه میکنند، بنابراین اگر به مسئله اعتیاد با این دید نگاه شود و خانواده برای واکسینه کردن روانی و اجتماعی فرزند خود در برابر اعتیاد، برنامه داشته باشد، هرقدر هم که فضای گرایش به مواد مخدر در جامعه فراهم باشد، فرد در برابر آن مصون خواهد بود، به گونهای که جوان برای ورود به جامعه شرایط ایمن را داراست و حتی در برابر اعتیاد به سیگار نیز واکسینه شده است.
عضو کمیسیون اجتماعی شورای شهر با اشاره به اینکه حتی یک نخ سیگار هم میتواند مقدمه اعتیاد به مواد مخدر باشد، افزود: برای مبارزه با اعتیاد رویکرد اجتماعی درنظر گرفته شده بسیار خوب و پسندیده است و امیدوارم هرچه زودتر نمود عینی آن را در جامعه ببینیم. قطعا میتوان با این رویکرد تمایل جوانان را به مصرف موادمخدر کم کرد تا در نهایت تعداد مبتلایان به مصرف مواد مخدر در جامعه، کاهش چشمگیری پیدا کند.
آباد یکی دیگر از راهکارهای پیشگیری از اعتیاد را، تقویت باورهای دینی دانست و خاطرنشان کرد: داشتن باور و ایمان قلبی میتواند مانع از اعتیاد فرد به مصرف مواد مخدر شود. به طور قطع، وقتی فرد به مصرف مواد مخدر مبتلا میشود، باورهای دینی او محکم نبوده است، پس برای بهبود این مبتلایان باید توجه ویژهای به تقویت اعتقادات دینی آنها شود.
این عضو شورای شهر با بیان اینکه برای مقابله با مصرف مواد مخدر نباید تنها از یک بخش انتظار داشت، افزود: باید فضایی فراهم شود تا از ظرفیت تمام سازمانها استفاده کرد و همه توانمندیها را با یک رهبرد مشخص در اختیار داشت. در این خصوص نقش صدا و سیما به عنوان اثربخش ترین رسانه، بسیار مورد توجه است و این توقع وجود دارد که رسانه ملی با تمام ظرفیت وارد عرصه مبارزه با موادمخدر شود و برای اطلاعرسانی و توانمندسازی جوانان گام بردارد.
موضوع دیگری که آباد به آن اشاره کرد، لزوم بازگرداندن اعتماد به نفس از دست رفته مبتلایان به مصرف موادمخدر است و اینکه تمام جامعه باید در این خصوص عملکرد مثبتی داشته باشد.
به اعتقاد وی، شخصی که با تمام سختیها توانسته مصرف مواد مخدر را ترک کند، نیازمند حمایت همه جانبه است؛ چرا که او مستعد این است که با کوچکترین ضربه ای بشکند و دوباره به مسیر اشتباه گذشته بازگردد. پس لازم است در جامعه این ظرفیت ایجاد شود که با بهبودیافتگان اعتیاد برخورد درستی شود و به اصطلاح به آنها برچسب زده نشود. متاسفانه خیلی از مبتلایان به مصرف موادمخدر، برای رهایی از فشار رفتارهای غیرمنطقی، نمیتوانند مصرف مواد را برای همیشه کنار بگذارند و خیلی زود دوباره بیمار میشوند.