ماهی، گردو، سبزیجات برگ سبز، مغزها (خشکبار) ، غلات و لبنیات کم چربی, پروتیین ها و آهن برای پیشگیری از ریزش مو و سفید شدن آن بسیار مفیدند.
یک مشاور تغذیه گفت: آنچه باعث سلامتی پوست سر و موی انسان میشود در مواد غذایی وجود دارد و استفاده از این مواد فرد را از مواد شیمیایی بینیاز میکند.
گلزار مولایی ؛ سلامتی و رشد موها را منوط به دریافت انواع مختلف ویتامینها و مواد معدنی دانست و اظهار کرد: ویتامین A آنتی اکسیدانی است که به تولید چربی سالم در پوست سر کمک میکند. این ویتامین در روغن کبد ماهی، گوشت، شیر، پنیر، تخممرغ، اسفناج، کلم بروکلی، هویج و هلو یافت میشود.
مشاور تغذیه بیمارستان آیتاله طالقانی استان ایلام ضمن اشاره به نقش ویتامین C در تامین سلامت مو، منابع غذایی حاوی این ویتامین را شامل خانواده مرکبات، کیوی، آناناس، توت فرنگی، گوجه فرنگی، فلفل سبز، سبزیجات دارای برگ سبز عنوان کرد و گفت: ویتامین E نیز آنتی اکسیدانی است که گردش خون در پوست سر را تقویت میکند. منابع حاوی این ویتامین شامل دانههای سویا، دانههای خام و دانههای روغنی، حبوبات خشک و سبزیجات برگ پهن است.
مولایی ادامه داد: «بیوتین» تولید کراتین را افزایش میدهد و از ریزش مو جلوگیری میکند. این ماده در منابعی چون زرده تخم مرغ، انواع غلات، جگر، برنج و شیر به وفور یافت میشود.
وی ویتامین نیاسین را عاملی برای تقویت گردش خون در پوست سر عنوان کرد و افزود: ماهی، مرغ، بوقلمون، گوشت، پوست گندم منابعی هستند که ویتامین نیاسین دارند. همچنین اینوزیتول که باعث سالم ماندن فولیکولهای مو در سطح سلولی میشود در تمام غلات، جگر و مرکبات یافت میشود.
مولایی تصریح کرد: اسید پانتوتنیک مانع از سفیدی و ریزش موها میشود که تمام دانههای غلات، گوشت و زرده تخممرغ منبع این ویتامین هستند. از طرف دیگر آنچه مانع ریزش مو و تامینکننده رنگدانهها میشود ویتامین B6 است که در تمام غلات، سبزیجات، گوشت و زردهتخم مرغ یافت میشود.
وی یادآور شد: ویتامین B12 نیز مانع ریزش مو میشود که با مصرف مرغ، ماهی، تخممرغ و شیر تامین خواهد شد.