salmon2

آمریکایی هایی که نژاد آسیایی دارند و  رژیم غذایی سنتی آسیایی را به کار می برند به انسولین مقاومت کمتری نشان میدهند. یک قسمت از این معما به دلیل  غذاهای فیبر دارد  و  چرب نبودن  رژیم های آسیایی  نسبت به رژیم های غربی برمی گردد. بکاربردن رژیمهای غربی، اشخاصی که نژاد آسیایی دارند را در معرض ریسک زیادتری برای مقاومت به انسولین قرار می دهد.

این سوال وجود دارد که چرا آمریکائیان آسیایی تبار نسبت به آمریکائیان قفقازی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 هستند و چرا این افراد با وزنهای پایین تر نسبت به  قفقازی تبارها به ابتلا به این بیماری مستعد ترند؟

به گفته ی دکتر Kingنویسنده ی ارشد این مقاله  بخشی از این  معما به دلیل تغییر رژیم غذایی این افراد از رژیم غذایی پرفیبر و کم چرب سنتی آسیایی به رژیم های غذایی غربی است که مقادیر بیشتری چربی ومقادیر کمتری فیبر دارند.

یک کار آزمایی بالینی درمرکز دیابت جاسلین نشان داد که مقاومت به انسولین در آمریکائیان آسیایی تبار وقفقازی که هر دو در معرض خطر ابتلا  به دیابت نوع 2 هستند هنگامیکه با رژیم غذایی سنتی آسیایی تغذیه می شوند، کاهش می یابد (مقاومت به انسولین عامل اصلی ابتلا به دیابت است که در آن بدن نمی تواند از انسولین برای کمک به متابولیزم قند بطور صحیح استفاده کند).

علاوه بر این هنگامی که هر دو نژاد به رژیم غذایی غربی تغییر رویه می دهند، افراد آمریکایی آسیایی تبار نسبت به آمریکائیان قفقازی مقاومت بیشتری به انسولین نشان می دهند.

نتایج این تحقیق درمجله ی PLOS Oneمنتشر گردید.

دراین تحقیق 16 هفته ای، 24 فرد آمریکایی که دارای نژاد آسیای شرقی بودند و 16 فرد آمریکایی قفقازی تبار شرکت داشتند. این افراد دارای میانگین سنی 34 سال بوده و دارای وزن طبیعی یا اضافه وزن بودند اما هیچکدام به چاقی مبتلا نبودند. تمام شرکت کنندگان دارای  سابقه ی خانوادگی ابتلا به دیابت نوع 2 بودند یا سایر نشانه های خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مانند دیابت بارداری را داشتند.

برای 8 هفته ی اول، شرکت کنندگان از رژیم غذایی آسیای شرقی پرفیبر که 70 درصد کالری آن از کربوهیدراتها، 15 درصد از پروتئین و 15 درصد از چربیها تأمین می شد و دارای 15 گرم فیبر درهر 1000 کالری است، استفاده کردند. این نوع غذاها بصورت تازه توسط سرآشپزهای محلی تهیه شده و هر دو روز یکبار به این افراد تحویل داده می شد. هر روز شامل 3 وعده ی غذایی اصلی و یک میان وعده بود و کاملاً سعی میشد بسیار خوشمزه و خوش طعم باشند.

برای هفته ی دوم، رژیم غذایی 33 نفر از داوطلبان  (20 نفر آسیایی تبار و 13  نفر قفقازی تبار) به رژیم غذایی کم فیبرغربی تغییر یافت. در این رژیم میزان 50 در صد کالری ازکربوهیدرات ها ، 16 درصد کالری از پروتئینها  و 34 درصد از چربیها تأمین می شود و حاوی 6 گرم فیبر به ازاء هر 1000 کالری بود. هفت نفر از داوطلبین (4 آسیایی تبار و 3 قفقازی تبار) همچنان به رژیم  آسیایی سنتی خود ادامه دادند و به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند.

هر دو هفته یکبار شرکت کنندگان درجلساتی شرکت می کردند تا محققان نیازهای تغذیه ای آنها را برای ثبات  وزن این افراد درنظر بگیرند تا تغییر درمتابولیسم این افراد به دلیل تغییر وزن آنها نباشد.

دکتر Kingمی گوید: حفظ وزن ثابت این افراد دراین کارآزمایی چالش برانگیز بود، زیرا جلوگیری از کاهش وزن با رژیم آسیایی کار غیر ممکنی است نه به این دلیل که کیفیت این غذاها کم است بلکه به دلیل وجود فیبر زیاد و چربی کم و از سوی دیگر جلوگیری از افزایش وزن با رژیم غربی کار مشکلی است که این نیز به دلیل وجود چربی بالا در این رژیم است و بنابراین برای حفظ وزن این افراد دانشمندان  کار مشکلی را پیش رو داشتند.

محققان می گویند: ترکیب فیبر زیاد با چربی کم در رژیم های سنتی می تواند دلیل کاهش مقاومت به انسولین بویژه برای افراد با نژاد آسیای شرقی است. علاوه بر این افرادی که از رژیم غذایی سنتی آسیای استفاده می کردند مقدار کلسترول LDLآنها کاهش می یابد که این موضوع مزایایی برای سلامت قلبی عروقی آنها دارد.

دکتر Lauمی گوید: این نتایج برای افراد آمریکایی آسیایی تبار بسیار جالب توجه است زیرا آنها درمعرض خطر بسیار زیادی برای ابتلا به دیابت  هستند اما با تغییر رژیم غذایی خود قادرخواهند بود که از میزان این خطر بکاهند.

کلینیک آسیایی جاسلین هم اکنون رژیم سنتی آسیایی را ترویج کرده و دستورالعمل های تهیه ی غذاهای مناسب را در اختیار بیماران  قرار می دهد.

محققان امیدوارند برای پیگیری این تحقیقات اولیه، کارآزمایی بزرگتری را ترتیب دهند که در آن به مقایسه ی رژیم غذایی سنتی آسیایی با رژیم غذایی غربی بدون کنترل وزن شرکت کنندگان بپردازند.

 خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در آمریکائیان آسیایی تبار بیست درصد بیش از آمریکائیان  قفقازی است. بیش از نیمی از افراد بالغ مبتلا به دیابت در دنیا در منطقه ی آسیای جنوب شرقی وغرب اقیانوس آرام زندگی می کنند. محققان  می گویند حدود 10 درصد از جمعیت بزرگسال در چین درحال حاضر  از دیابت رنج می برند .

دراوایل  سال 2015 کتابی توسط دکتر کینگ منتشر خواهد شد که نام آن Diabetes Resetاست، در این کتاب مطالب زیادی درمورد رژیم غذایی سنتی آسیایی آورده شده وهشت گام برای جلوگیری و کنترل دیابت به بیماران  معرفی شده است.

منبع-diabetestma