، مصرف غذای سرشار از انگور به سلامت این بخش مهم از چشم کمک شایانی می کند. سلول های شبکیه در کسانی که مصرف انگور زیادی دارند ، به میزان سه برابر ، بهتر از دیگر افراد ، به نور واکنش نشان می دهند.
محققان می گویند كه انگور به خاطر داشتن آنتی آكسیدان های لازم می تواند از چشم ها محافظت و به پیشگیری از بروز بیماری تخریب ماكولایی وابسته به سن (AMD) كمك كند.
پژوهشگران به یك گروه از موش ها رژیم غذایی سرشار از انگور، به گروه دیگر ماده مغذی لوتین و به گروه سوم رژیم غذایی معمولی دادند.
آنها دریافتند انگور محافظت بیشتری ارایه می كند و گروه تحت رژیم غذایی سرشار از انگور از آسیب شبكیه در امان بودند و موش های این گروه نابینا نشدند.اگرچه لوتین نیز تاثیر مثبتی دارد اما انگور حفاظت بیشتری از چشم می كند.
سیلویا فین من ،پژوهشگر دانشگاه فوردهام در نیویورك و مجری این تحقیقات می گوید: تاثیر محافظتی انگور در این مطالعه از آن جهت چشمگیر بود كه حتی اگر انگور در سنین جوانی مصرف شود برای دید در سنین پیری نیز مفید است .
AMD یا تخریب ماكولایی وابسته با سن (Age related Macular Degeneration ) یكی از اختلالات چشمی شایع به ویژه در افراد مسن است كه در آن شبكیه چشم آسیب دیده و بینایی در مركز شبكیه به نام ماكولا از دست می رود. ماكولا ناحیه كوچكی در شبكیه چشم است و مسئول دید مركزی و دقت بالای بینایی است.
این اختلال در دو شكل خشك ( Dry ) و مرطوب ( Wet ) بروز می كند و اصلی ترین عامل آسیب بینایی در افراد سالخورده ( بالای 50 سال ) به شمار می آید.