خمیر مرغ همان گوشتهای مازادی است که پس از تمیز کردن مرغ، جدا شده و به چرخه مصرف وارد میشود و چربی و مضرات بالایی برای مصرف کنندگان دارد که تولیدکنندگان سوسیس و کالباس به آن توجهی نمی کنند زیرا ماده اصلی فراورده های گوشتی شان است!
هفته گذشته با صدور بخشنامهای از سوی دکتر دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، ورود خمیر مرغ به چرخه تولید سوسیس و کالباس از نیمه دوم سال ۱۳۹۳ ممنوع شد. اما خمیر مرغ چیست؟
خمیر مرغ همان گوشت مرغ است که با روش مکانیکی و به وسیله دستگاه بادر بصورت مایع استحصال می شود. اما واقعا خمیر مرغی که امروزه توسط صنایع فرآوردهای گوشتی کشور، مراکز قطعه بندی مرغ، کشتارگاه ها و یا در مراکز غیرمجاز تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد از مرغ کامل تهیه می شود؟
رئیس سازمان غذا و دارو در اینباره گفته بود: «حذف خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس قدم بسیار بزرگی است، چرا که از سلامت خمیر مرغ اطمینان نداریم؛ بنابراین ورود آن به چرخه تولید سوسیس و کالباس ممنوع شده است. وی البته با توجه به تجربههای ناموفق گذشته در حذف خمیر مرغ گفت: شرکتهای تولیدکننده سوسیس و کالباس از یک دوره زمانی برخوردار خواهند بود تا بتوانند خود را با ضوابط تطبیق داده و خمیر مرغ را حذف کنند.»
به گفته وی، خمیر مرغ، گوشتهای مازادی است که پس از تمیز کردن مرغ، توسط دستگاهی جدا شده و به چرخه مصرف وارد میشود. دیناروند تأکید کرد: «نمیتوانیم سلامت خمیر مرغ را تضمین کنیم، چرا که مشخص نیست ماده اولیه آن از سلامت برخوردار است یا خیر و ممکن است از چربی زیادی برخوردار باشد.
بحث درباره حذف خمیر مرغ در سالهای ۸۷ و ۸۸ نیز بهصورت جدی مطرح بود اما رجوع به خبرها و گزارشهای مربوط به آن زمان نشان میدهد مسأله حذف خمیر مرغ در نهایت منجر به حذف دستگاههای بادر از کارخانههای صنایع غذایی شد، فقط پنج ماه دوام آورد.»
دکتر رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت تامین سلامت فرآوردههای پروتئینی بویژه سوسیس و کالباس، گفت: در سوسیس و کالباس قدم اول حذف خمیر مرغ در تهیه این محصولات است. بخشنامه مربوطه ابلاغ شده و در شش ماه دوم امسال عملیاتی میشود.