ظروف مسی نه تنها مس بدن را تامین نمی کند بلکه به سلامتی نیز آسیب می رساند بعضی از افراد معتقدند استفاده مداوم از ظروف مسی سبب می شود که مس مورد نیاز بدن تامین شود در حالی که این تفکر اشتباه است چرا که به مقدار مورد نیاز بدن، مس در مواد غذایی وجود دارد و نیازی به استفاده از این ظروف جهت تامین مس بدن نیست
ظروف مسی از استحکام کافی برخوردار نیستند و استحکام فلزاتی مانند چدن را ندارند و احتمال دارد در هنگام پخت و پز با حرارت بالا و استفاده از موادغذایی که منبع اسیدی دارند؛ یونهای مس از ظرف جدا شده و وارد غذا شود.
سیداحمد حسینی اظهارکرد: ظروف مسی در هنگام ساخته شدن، قلعاندود میشوند و زمانی که در حرارت بالا با ظرف مسی غذا پخته میشود، به مرور زمان فلزات از بدنه ظرف جدا شده و با موادغذایی ترکیب میشود.
وی با بیان اینکه بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماریهایی مانند آسیبهای مغزی، عقب افتادگی ذهنی و بیماریهای کلیوی میشود.
حسینی ادامه داد: بهترین ظروف برای پخت و پز، ظروفی هستند که به موادغذایی واکنش نشان ندهند؛ از جمله این ظروف، ظرفهای ساخته شده از چدن، سرامیک و پیرکس هستند که هیچ واکنشی نسبت به موادغذایی ندارند.
این متخصص تغذیه افزود: همچنین در قدیم استفاده از ظروف رویی و سرامیکی کاربرد داشت که اکنون دیگر از این ظروف نیز کمتر استفاده میشود زیرا ذرات هیدروکربنی میتوانند از این ظروف انتقال یابند.
وی با اشاره به مزایای نسبی ظروف فلزی نسبت به ظروف پلاستیکی یکبار مصرف، عنوان کرد: حرارت بالا، ظروف را دیفرم میکند و برای خرید آش و حلیم بیرون، بهتر است از ظروف فلزی استفاده شود و از به کار بردن ظروف پلاستیکی خودداری کرد.