با انحنای قابل مشاهده قسمت بالای تنه ستون فقرات به شکل S یا کمان درمی آید.شانهها غیرهمتراز شده و مدور میگردند،فرورفتگی قفسه سینه،حرکت موجی پشت،به جلو کشیده شدن یک طرف لگن ،درد پشت این ها تمامی علائم قوز یا منحنی شدن کمر می باشند.
انحراف، قوز، ساییدگی و آرتروز در بزرگسالی از عواملی است که فرد را دچار درد در ناحیه ستون فقرات میکند. سید مرتضی کاظمی رییس مرکز تحقیقات ارتوپدی و دانشیار ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص علت دردهای ستون فقرات اظهار داشت: دردهای ستون فقرات معمولا به چندین عامل بستگی دارد، به طور کلی از بیماریهای مادرزادی گرفته تا کج شدن مهره و یا قوز کردن را میتواند اشاره کرد.
وی در ادامه گفت: ممکن است در دوره کودکی یا نوجوانی به دلیل انحرافی که مهره پیدا میکند فرد در ناحیه ستون فقرات دچار درد شود.
این متخصص به عوامل دیگر اشاره کرد و گفت: عفونت و تومور دو عاملی هستند که چنانچه در دوران کودکی بروز کند و به مدت یک ماه درد به صورت مستمر ادامه داشته باشد باید به پزشک مراجعه کرده و بررسی شود.
وی اذعان داشت: به مراتب با افزایش سن فرد تحت تاثیر بیماریهای اکتسابی مثل سرخوردگی مهرهها در یکدیگر مجموعا باعث درد در ستون مهرهها میشود.
کاظمی ادامه داد: همچنین عواملی مثل دیسک کمر نیز در هنگام انجام کار سنگین بیرون زده و فرد را دچار درد میکند.
رئیس مرکز تحقیقات ارتوپدی با بیان اینکه درد مهره در بزرگسالی بسیار شایع است، افزود: انحراف، قوز، ساییدگی و آرتروز فرد را مستعد درد در ناحیه ستون فقرات میکند.
وی در پایان گفت: منابع غیر از ستون مهرهای مشکلاتی است که فرد در لگن و اندام دارد مثل کسانی که دچار کوتاهی و یا بلندی پا هستند.