میخواهیم با امراض و بیماریهایی که ممکن است در صورت دست دادن به افراد منتقل شود آشنا شویم با ما همراه باشید.
زدن مشتها به یکدیگر ۹۰ درصد کمتر از دست دادن، ویروس و باکتری انتقال میدهد. دست دادن یکی از آيینهای کهن در فرهنگ غربی است، این رسم قدمتی ۲۰۰۰ ساله دارد. اما متخصصان بهداشت میگویند که دست دادن باعث انتقال بسیاری از بیماریها میشود و بهتر است که از این کار پرهیز کنیم.
رسم دست دادن بیش از ۲۰۰۰ سال قدمت دارد. این رسم در یونان قدیم نیز وجود داشته است، یونانیها آن زمان گمان میکردند که شیوع یک بیماری به علت عدم تعادل مایعات در بدن انسان و نوعی تنبیه از سوی خداوند است. اما اینکه دست دادن بتواند بیماری انتقال دهد، به ذهن آنها نرسیده بود.
دست دادن نوعی نمایش دادن صلح نیز هست. در قدیم دست دادن با غریبهها نمایانگر این بود که کسی اسلحه با خود حمل نمیکند. از لحاظ علمی، دست دادن در مغز انسان باعث ترشح نوعی مواد شیمیایی، همانند هورمون اکسیتوسین، میشود که همان هورمون پیوند است و منجر به هارمونی و دوستی میشود.
در جوامع غربی، دست دادن محکم، نمایانگر مصصم بودن است. در کشورهای شرقی اما بیشتر دست دادن به صورت نرم ترجیح داده میشود و تلاش میشود که به نوعی از به نمایش گذاشتن قدرت جلوگیری شود. ولی امری که مشخص است، این است که با دست دادن، انسان تصویر قویتری از خود در طرف مقابل بهجای میگذارد.
اما دست دادن میتواند باعث پخش ویروسها و باکتریهای متفاوت شود. برای مثال اگر کسی دست به بینی خود بزند و بعد با آن دست به دیگری دست بدهد و دیگری نیز آن دست را برای مثال به چشمش بمالد، خیلی راحت میتواند مریض شود.
یکی از روشهای جلوگیری از ابتلا به بیماری، شستن دست به طور متداوم با آب گرم و صابون است. اما اکثر مردم این کار را انجام نمیدهند. تحقیقی نشان میدهد که دو سوم مردها پس از رفتن به دستشویی دستهای خود را نمیشویند.
بر اساس نتایج یک پژوهش جدید، پیشنهاد میشود که دست دادن در مراکز بهداشتی، برای مثال در بیمارستانها، کاملا ممنوع شود. امروزه مردم بیش از پیش به این امر آگاه میشوند که دست دادن باعث انتقال بیماری میشود.
تحقیق دیگر جدیدی نشان داده است که زدن مشتها به یکدیگر ۹۰ درصد کمتر از دست دادن، ویروس و باکتری انتقال میدهد.ممکن است که برخورد کوتاه مشتها با یکدیگر یک نوع جدید “سلام و درود” باشد.