تغییر در اوقات عادی خواب بعلت مشغله کاری به معنای اختلال در کنترل سطح قند خون بدن است به طوری که برخی افراد تنها ظرف چند هفته نشانه های اولیه دیابت را بروز دادند.
نتایج مطالعهای نشان داد افرادی که از نظر اقتصادی و اجتماعی در سطح پایینتری قرار دارند، در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه لندن به رهبری «میکا کیوی مائیکی» پروفسور اپیدمیولوژی پس از تقریباً 8 سال تجزیه و تحلیل و بررسی رابطه بین «ارتباط دیابت نوع 2 با مدت اشتغال» بر روی 222 هزار و 120 نفر زن و مرد آمریکایی، اروپایی، ژاپنی و استرالیایی که از نظر اجتماعی و اقتصادی در سطح پایینی بودند، به نتایجی دست یافتند.
در واقع این تیم تحقیقاتی نشان داد افرادی که حداقل 55 ساعت در هفته مشغول به کار هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند؛ البته این خطر در سراسر جهان برای همه یکسان است اما برای این افراد بیشتر است.
پروفسور «کیوی مائیکی» گفت: ساعت کار و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 با هم در ارتباط هستند و در این مطالعه مشخص شد کارهای سخت و طولانی میتواند اثرات منفی بهداشتی داشته باشد.
وی ادامه داد: متخصصان سلامت باید آگاه باشند افرادی با شغلهای پایین اجتماع و آنهایی که از نظر اقتصادی در سطح پایینتری قرار دارند، به طور قابل توجهی در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند که 30 درصد توسعه دیابت نوع 2 فقط مربوط به اشتغال این افراد است زیرا این افراد اغلب زمان کمی استراحت میکنند و به اندازه کافی وقت برای ورزش کردن ندارند، بنابراین شرایط زندگی آنها منجر به توسعه بیماری میشود.
دکتر «اورفو بوکستون» از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و دکتر «کاساندرا اوکه چوکوو» از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد گفتند: به غیر از اضافه وزن، ساعتهای طولانی کار موجب ابتلا به دیابت نوع 2 میشود و این تنها در میان پایینترین قشر هر جامعهای از نظر اجتماعی و اقتصادی رخ میدهد؛ نتایج این مطالعه نشان داد کاهش وزن و فعالیت بدنی میتواند موجب پیشگیری شود.